Chiagrød med vaniljeskyr

4 timer 30 min
Arbejdstid: 30 min
Chiagrød med vaniljeskyr

Vaniljeskyr med chiafrø, sprøde mandler og masser af frugt. En anderledes og dekorativ måde at servere skyr på, der gør sig godt til både den almindelige morgenmad og den smarte brunch - eller som en lækker hverdagsdessert!

Britta Surland
Britta Surland Arlas madekspert, kok og mor til 2

Ingredienser

Grød

½ liter Mælk
4 dl Skyr med vanilje
6 spsk Chiafrø
1 spsk Friskpresset limesaft
5 Friske figner i skiver (ca. 250 g)
1 Kaki eller sharonfrugt i tern (ca. 200 g)
1 Æble i tynde både (ca. 125 g)
100 g Granatæblekerner
4 spsk Grofthakkede mandler (ca. 40 g)

Pynt

Citronmelisse

Sådan gør du

Grød

  • Rør mælk, skyr, chiafrø og limesaft godt sammen, og stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - og gerne natten over.
  • Fordel fignerne langs kanten af 4 glas. Hæld den faste, omrørte chiagrød i midten så den presser fignerne op mod kanten og fordel frugt og mandler på toppen. Pynt med citronmelisse og server straks.

Kan også serveres som mellemmåltid til 6 personer

Relateret video Chiagrød med vaniljeskyr

Vaniljeskyr chiafrø, sprøde mandler og masser af frugt. En anderledes og dekorativ måde at servere skyr på, der gør sig godt til både den almindelige morgenmad og den smarte brunch - eller som en lækker hverdagsdessert!

https://www.arla.dk/opskrifter/chiagrod-med-vaniljeskyr/