Grovboller med skyr og chiafrø
9 timer
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Grovboller med skyr og chiafrø - lækre og nemme! Rør dejen til grovboller med skyr og chiafrø sammen om aftenen - så er der friskbagte grovboller på morgenbordet næste dag. Du kan bage grovboller af hele dejen på en gang, men du kan også gemme halvdelen af dejen til næste dag - så er der friskbagte grovboller igen næste morgen. Prøv disse grovboller med skyr og chiafrø næste gang, du skal bage noget nemt og lækkert til morgenbordet.
Ingredienser
Grovboller med skyr og chiafrø
4 dl
Koldt vand
|
|
---|---|
1 dl
Skyr naturel
|
|
10 g
Gær
|
|
400 g
Hvedemel
|
|
100 g
Groft speltmel eller anden fuldkornsmel
|
|
50 g
Havregryn
|
|
½ dl
Chiafrø
|
|
1 spsk
Groft salt
|
Drys
1 dl
Havregryn
|
|
---|---|
½ dl
Chiafrø
|
Sådan gør du
Du kan også forme bollerne med en ske, komme havregryn og chiafrø i en skål og vende de bløde dejstykker heri.
Du kan erstatte havregryn med græskarkerner, solsikkekerner eller andre kerner.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9927 kJ / 2373 kcal
Næringsindhold pr. 100g
840 kJ / 201 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,7 g |
Protein: | 13,9 % | 6,9 g |
Kulhydrat: | 70,6 % | 34,9 g |
Fedt: | 15,5 % | 3,5 g |