Chiagrød med mælk

Chiagrød med mælk

60+ min
Chiagrød med mælk, skyr, frisk frugt og mysli. Det er så nemt at tilberede både chiagrød med mælk og chiagrød med skyr. Denne chiafrøgrød er med både mælk og skyr, og den er skøn på morgenbordet. Du kan variere med frugt, nødder, kerner og bær alt efter smag og sæson.

Sådan gør du

Chiagrød med mælk
  • Kom mælk og chiafrø i en skål og pisk det godt sammen.
  • Stil blandingen tildækket i køleskabet i min. 4 timer - gerne natten over.
  • Pisk blandingen igennem et par gange i løbet af de første timer for at aktivere frøene, så de suger mere væske.
  • Rør chiagrøden godt igennem og tilsæt skyr.
Anretning af chiagrød
  • Hæld chiagrøden i 4 skåle og fordel mysli, hindbær og mango herpå.

Du kan lave chiagrød med alle slags mælk, fx skummetmælk, minimælk, letmælk eller sødmælk - og naturligvis også laktosefri mælk. Det samme gælder for skyr, som findes i flere varianter.

Energiindhold for hele retten:

5173 kJ / 1236 kcal

Næringsindhold pr. 100g

350 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 25,8 % 5,3 g
Kulhydrat: 46,1 % 9,5 g
Fedt: 28,1 % 2,6 g
Mere inspiration

Har du brug for en hurtig morgenmad, så prøv denne chiagrød, der skal gøre klar inden du går i seng.

Ingredienser

Chiagrød med mælk
½ liter Mælk
80 g Chiafrø (ca. 1 dl)
3 dl Skyr med vanilje
100 g Honningristet mysli
200 g Skyllede hindbær
1 Skrællet mangofrugt i skiver (ca. 300 g)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk