Skyr-alamande
8 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
Skyr-alamande er inspireret af julens dessertklassiker, risalamande. Grøden er kogt på perlebyg i stedet for ris, hvilket er let at have med at gøre. Skaldelene i perlebyg giver også et godt bid, som passer perfekt til de hakkede mandler. Som tilbehør til skyr-alamanden foreslår vi en hindbær-chiakompot - som du kan servere både kold og lun. Desserten er super enkel at lave og bliver bedst, hvis du forbereder grøden dagen før.
Ingredienser
Perlebyg - dagen før
2 dl
Vand
|
|
---|---|
¼ tsk
Groft salt
|
|
100 g
Perlebyg
|
|
2 dl
Mælk
|
Hindbær-chiakompot - dagen før
225 g
Frosne hindbær
|
|
---|---|
1½ spsk
Honning
|
|
½ spsk
Chiafrø
|
Skyr alamande
70 g
Smuttede mandler
|
|
---|---|
2 dl
Skyr med vanilje
|
Sådan gør du
Perlebyg - dagen før
Hindbær-chiakompot
Skyr-alamande
Du kan krydre hindbær-chiakompotten med ¼ tsk kardemomme og ¼ tsk kanel, for at give retten mere julet smag.
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.
