Skyr-alamande

8 timer
Arbejdstid: 30 min
Skyr-alamande

Skyr-alamande er inspireret af julens dessertklassiker, risalamande. Grøden er kogt på perlebyg i stedet for ris, hvilket er let at have med at gøre. Skaldelene i perlebyg giver også et godt bid, som passer perfekt til de hakkede mandler. Som tilbehør til skyr-alamanden foreslår vi en hindbær-chiakompot - som du kan servere både kold og lun. Desserten er super enkel at lave og bliver bedst, hvis du forbereder grøden dagen før.

Ingredienser

Perlebyg - dagen før

2 dl Vand
¼ tsk Groft salt
100 g Perlebyg
2 dl Mælk

Hindbær-chiakompot - dagen før

225 g Frosne hindbær
1½ spsk Honning
½ spsk Chiafrø

Skyr alamande

70 g Smuttede mandler
2 dl Skyr med vanilje

Sådan gør du

Perlebyg - dagen før

  • Bring vand, salt og perlebyg i kog i en gryde.
  • Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. til vandet er fordampet - rør af og til.
  • Tilsæt mælken og kog kernerne ved svag varme under låg i yderligere 15 min - rør ofte i grøden.
  • Stil kernerne tildækket i køleskabet, til de er kolde - gerne til næste dag.

Hindbær-chiakompot

  • Kom hindbærrene i en gryde sammen med honning og bring dem i kog. Kog ved svag varme og uden låg i 2-3 min.
  • Fjern skummet på toppen med en ske.
  • Mos bærrene til den ønskede konsistens med en grydeske.
  • Tag gryden af varmen og rør chiafrøene i.

Skyr-alamande

  • Hak mandler groft og vend dem med skyr og de kogte perlebyg (hold lidt tilbage til pynt).
  • Server skyr-alamanden med hindbær-chiakompot og mandler.

Du kan krydre hindbær-chiakompotten med ¼ tsk kardemomme og ¼ tsk kanel, for at give retten mere julet smag.

Relateret video Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

https://www.arla.dk/opskrifter/skyr-alamande/