Havregrynspandekager med frugtsalat

Havregrynspandekager med frugtsalat

45 min
En variation over pandekager med havregryn og fuldkornshvede i dejen og frisk frugt som tilbehør. Ligefrem sunde bliver pandekager dog aldrig. De er til nydelse og hygge…

Sådan gør du

  • Bland havregryn, mel, sukker og salt i en skål. Pisk mælk i og tilsæt cremefraiche, citronskal og æg. Pisk pandekagedejen godt igennem. Smelt smørret i en pande (ca. 17 cm i diameter) og vend det i dejen. Fordel ca. ½ dl dej i den varme pande. Bag pandekagen ved jævn til kraftig varme, ca. 1½ min. på hver side. Bag 18 pandekager i alt.
Frugtsalat
  • Kom citronsaften i en skål og vend banan- og pærestykker heri. Drys brombærrene med sukker og vend forsigtigt rundt. Kom brombærrene i frugtsalaten lige inden serveringen.
  • Server de lune pandekager sammen med frugtsalat og iskold cremefraiche.
Tip
  • Du kan bage pandekagerne i en større pande (ca. 21 cm i diameter). Kom ¾ dl dej i panden –så bliver der 12 store pandekager.
Energiindhold for hele retten:

8524 kJ / 2037 kcal

Næringsindhold pr. 100g

576 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 14,3 % 4,9 g
Kulhydrat: 38 % 12,9 g
Fedt: 47,7 % 7,4 g
Mere inspiration

Har du fået lyst til at lave mere frugtsalat - evt med råcreme?

Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser

80 g Finvalsede havregryn (ca. 2 dl)
100 g Hvid hvedemel (ca. 1¾ dl)
1 spsk Sukker
½ tsk Groft salt
2½ dl Mælk
2½ dl Creme fraiche
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
4 Æg
25 g Smør
Evt. smør til stegning
Frugtsalat
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 Banan i halve skiver
1 Pære i små tern
100 g Friske brombær
2 tsk Sukker
1½ dl Creme fraiche