Italiensk konfektkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

60+ min

Kagen er inspireret af den italienske panforte. Den nydes i små stykker, lidt som konfekt.

Ingredienser

32 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 200 g grofthakkede smuttede mandler
  • 150 g grofthakkede tørrede dadler
  • 150 g grofthakkede tørrede abrikoser
  • 100 g tørrede tranebær
  • 100 g grofthakkede valnøddekerner
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • ¾ tsk stødt kanel
  • ½ tsk revet muskatnød
  • ¼ tsk stødt koriander
  • ¼ tsk stødt nellike
  • 125 g honning (ca. 1 dl)
  • 125 g flormelis (ca. 2½ dl)

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rist mandlerne ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til. Bland den tørrede frugt, valnødder, mel og krydderier sammen med de let afkølede mandler i en skål.

Kom honning og sukker i en lille, tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under omrøring. Kog den ved kraftig varme, stadig under omrøring, ca. 3 min. - til den er skummende og gylden. Kom den smeltede honning i frugtblandingen. Lad den køle af til den er lun og ælt derefter dejen godt sammen med fingrene. Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Pres dejen ud i bunden af formen og glat overfladen med en fugtig ske. Læg et stykke bagepapir over kagen og bag den midt i ovnen. Lad kagen køle helt af i formen. Stil derefter konfektkagen tildækket på køkkenbordet til næste dag. Pynt og skær den i tynde stykker.

Tip

Konfektkagen kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 måned.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 150°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Malvasia, trebbiano Toscana, Italien

Til denne italienske kage vil en vin santo fra Toscana være helt perfekt. Alternativt en sød marsala. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til parfait