Italiensk konfektkage

9 timer 25 min
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
Italiensk konfektkage

Kagen er inspireret af den italienske panforte. Den nydes i små stykker, lidt som konfekt.

Ingredienser

50 g Smør
200 g Grofthakkede smuttede mandler
150 g Grofthakkede tørrede dadler
150 g Grofthakkede tørrede abrikoser
100 g Tørrede tranebær
100 g Grofthakkede valnøddekerner
60 g Hvedemel (ca. 1 dl)
¾ tsk Stødt kanel
½ tsk Revet muskatnød
¼ tsk Stødt koriander
¼ tsk Stødt nellike
125 g Honning (ca. 1 dl)
125 g Flormelis (ca. 2½ dl)

Pynt

Flormelis

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Rist mandlerne ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Bland den tørrede frugt, valnødder, mel og krydderier sammen med de let afkølede mandler i en skål.
  • Kom honning og sukker i en lille, tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under omrøring.
  • Kog den ved kraftig varme, stadig under omrøring, ca. 3 min. - til den er skummende og gylden.
  • Kom den smeltede honning i frugtblandingen. Lad den køle af til den er lun og ælt derefter dejen godt sammen med fingrene.
  • Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Pres dejen ud i bunden af formen og glat overfladen med en fugtig ske.
  • Læg et stykke bagepapir over kagen og bag den midt i ovnen ca. 45 min. ved 150°.
  • Lad kagen køle helt af i formen. Stil derefter konfektkagen tildækket på køkkenbordet til næste dag.
  • Pynt og skær den i tynde stykker.

Konfektkagen kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 måned.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16963 kJ / 4054 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1594 kJ / 381 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 6,5 g
Protein: 6,9 % 6,5 g
Kulhydrat: 46,2 % 43,3 g
Fedt: 46,9 % 20,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/italiensk-konfektkage/