

Italiensk konfektkage
60+ min
Kagen er inspireret af den italienske panforte. Den nydes i små stykker, lidt som konfekt.
Ingredienser
32 stykker pr. kage
Antal portioner
- 50 g smør
- 200 g grofthakkede smuttede mandler
- 150 g grofthakkede tørrede dadler
- 150 g grofthakkede tørrede abrikoser
- 100 g tørrede tranebær
- 100 g grofthakkede valnøddekerner
- 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
- ¾ tsk stødt kanel
- ½ tsk revet muskatnød
- ¼ tsk stødt koriander
- ¼ tsk stødt nellike
- 125 g honning (ca. 1 dl)
- 125 g flormelis (ca. 2½ dl)
Pynt
- flormelis
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rist mandlerne ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til. Bland den tørrede frugt, valnødder, mel og krydderier sammen med de let afkølede mandler i en skål.
Kom honning og sukker i en lille, tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under omrøring. Kog den ved kraftig varme, stadig under omrøring, ca. 3 min. - til den er skummende og gylden. Kom den smeltede honning i frugtblandingen. Lad den køle af til den er lun og ælt derefter dejen godt sammen med fingrene. Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Pres dejen ud i bunden af formen og glat overfladen med en fugtig ske. Læg et stykke bagepapir over kagen og bag den midt i ovnen. Lad kagen køle helt af i formen. Stil derefter konfektkagen tildækket på køkkenbordet til næste dag. Pynt og skær den i tynde stykker.
Tip
Konfektkagen kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 måned.
Bagetid
Ca. 45 min. ved 150°.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 19720 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 53,4 g
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 57 %
- Fedt: 37 %
Vin match
Malvasia, trebbiano Toscana, Italien
Til denne italienske kage vil en vin santo fra Toscana være helt perfekt. Alternativt en sød marsala. Kilde: Martin Nordkvist
Læs også om vin til parfait