Italiensk konfektkage
60+ min

Italiensk konfektkage

Kagen er inspireret af den italienske panforte. Den nydes i små stykker, lidt som konfekt.
Fryseegnet
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Italiensk konfektkage

Kagen er inspireret af den italienske panforte. Den nydes i små stykker, lidt som konfekt.

32 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 200 g grofthakkede smuttede mandler
  • 150 g grofthakkede tørrede dadler
  • 150 g grofthakkede tørrede abrikoser
  • 100 g tørrede tranebær
  • 100 g grofthakkede valnøddekerner
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • ¾ tsk stødt kanel
  • ½ tsk revet muskatnød
  • ¼ tsk stødt koriander
  • ¼ tsk stødt nellike
  • 125 g honning (ca. 1 dl)
  • 125 g flormelis (ca. 2½ dl)

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rist mandlerne ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til. Bland den tørrede frugt, valnødder, mel og krydderier sammen med de let afkølede mandler i en skål.

Kom honning og sukker i en lille, tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under omrøring. Kog den ved kraftig varme, stadig under omrøring, ca. 3 min. - til den er skummende og gylden. Kom den smeltede honning i frugtblandingen. Lad den køle af til den er lun og ælt derefter dejen godt sammen med fingrene. Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Pres dejen ud i bunden af formen og glat overfladen med en fugtig ske. Læg et stykke bagepapir over kagen og bag den midt i ovnen. Lad kagen køle helt af i formen. Stil derefter konfektkagen tildækket på køkkenbordet til næste dag. Pynt og skær den i tynde stykker.

Tip

Konfektkagen kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 måned.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 150°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 19720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 53,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 37 %
Print

Vin match

Malvasia, trebbiano Toscana, Italien

Til denne italienske kage vil en vin santo fra Toscana være helt perfekt. Alternativt en sød marsala. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til parfait