Søndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødder - Opskrifter - Arla

Søndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(50 vurderinger)

30 min

Denne type grød er det, man på engelsk kalder "baked oatmeal" - en ovnbagt grød, som kan varieres i det uendelige. Brug de gryn og krydderier du har i skabet og server grøden med frugt, mælk eller yoghurt. Er der noget tilbage fra morgenmaden, smager den også fortrinligt til eftermiddagskaffen!

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 pærer i grove tern (ca. 250 g)
  • 3½ dl grovvalsede havregryn
  • 40 g grofthakkede valnøddekerner
  • 25 g kokosflager
  • 50 g dadler i mindre stykker
  • 2 spsk rørsukker
  • ¼ tsk knuste kardemommefrø
  • ¼ tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids groft salt
  • 2½ dl mælk
  • 2 æg

Hertil

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg pæreternene i bunden af et ildfast fad (ca. 22 x 22 cm). Bland havregryn, valnødder, kokos, dadler, rørsukker, kardemomme, vaniljepulver og salt godt sammen og fordel det over pærestykkerne.

Pisk æg og mælk sammen og hæld det over. Bag grøden midt i ovnen. Server den bagte grød lun eller kold sammen med yoghurt.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Tip

Du kan også bage grøden i muffinsforme og servere portionsvis.
I stedet for kardemommefrø kan du bruge stødt kardemomme.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,2 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 35 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: