Søndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødder
30 min
•
)
Denne type grød er det, man på engelsk kalder "baked oatmeal" - en ovnbagt grød, som kan varieres i det uendelige. Brug de gryn og krydderier du har i skabet til at lave en bagt grød med - og server den med frugt, mælk eller yoghurt. Er der bagt grød tilbage fra morgenmaden, smager den også fortrinligt til eftermiddagskaffen!
Ingredienser
2
Pærer i grove tern (ca. 250 g)
|
|
---|---|
3½ dl
Grovvalsede havregryn
|
|
40 g
Grofthakkede valnøddekerner
|
|
25 g
Kokosflager
|
|
50 g
Dadler i mindre stykker
|
|
2 spsk
Rørsukker
|
|
¼ tsk
Knuste kardemommefrø
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
1
Knivspids groft salt
|
2½ dl
Mælk
|
|
---|---|
2
Æg
|
Hertil
2 dl
Yoghurt 10%
|
---|
Sådan gør du
Du kan også bage grøden i muffinsforme og servere portionsvis. I stedet for kardemommefrø kan du bruge stødt kardemomme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7062 kJ / 1688 kcal
Næringsindhold pr. 100g
660 kJ / 158 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 13,2 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 46,1 % | 17,9 g |
Fedt: | 40,7 % | 7,3 g |
