Søndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødder

Søndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødder

30 min
Denne type grød er det, man på engelsk kalder "baked oatmeal" - en ovnbagt grød, som kan varieres i det uendelige. Brug de gryn og krydderier du har i skabet til at lave en bagt grød med - og server den med frugt, mælk eller yoghurt. Er der bagt grød tilbage fra morgenmaden, smager den også fortrinligt til eftermiddagskaffen!

Sådan gør du

  • Læg pæreternene i bunden af et ildfast fad (ca. 22 x 22 cm). Bland havregryn, valnødder, kokos, dadler, rørsukker, kardemomme, vaniljepulver og salt godt sammen og fordel det over pærestykkerne.
  • Pisk æg og mælk sammen og hæld det over. Bag grøden midt i ovnen. Server den bagte grød lun eller kold sammen med yoghurt.
Bagetid
  • Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Har du rester af grød er det altid dejligt med en gang klatkager.

Velbekomme!
Tip

Du kan også bage grøden i muffinsforme og servere portionsvis. I stedet for kardemommefrø kan du bruge stødt kardemomme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7164 kJ / 1712 kcal

Næringsindhold pr. 100g

670 kJ / 160 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 14,3 % 5,6 g
Kulhydrat: 45,5 % 17,9 g
Fedt: 40,2 % 7,3 g

Ingredienser

Pærer i grove tern (ca. 250 g)
2
Grovvalsede havregryn
3½ dl
Grofthakkede valnøddekerner
40 g
Kokosflager
25 g
Dadler i mindre stykker
50 g
Rørsukker
2 spsk
Knuste kardemommefrø
¼ tsk
Vaniljesukker
1 tsk
Knivspids groft salt
1
Mælk
2½ dl
Æg
2