Søndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødder
30 min

Søndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødder

Denne type grød er det, man på engelsk kalder "baked oatmeal" - en ovnbagt grød, som kan varieres i det uendelige. Brug de gryn og krydderier du har i skabet og server grøden med frugt, mælk eller skyr. Er der noget tilbage fra morgenmaden, smager den også fortrinligt til eftermiddagskaffen!
Bedømmelse (38 vurderinger)

Min bedømmelse:

Søndagens luksusgrød bagt med pærer, dadler og valnødder

Denne type grød er det, man på engelsk kalder "baked oatmeal" - en ovnbagt grød, som kan varieres i det uendelige. Brug de gryn og krydderier du har i skabet og server grøden med frugt, mælk eller skyr. Er der noget tilbage fra morgenmaden, smager den også fortrinligt til eftermiddagskaffen!

Antal portioner
  • 2 pærer i grove tern
  • 3½ dl grovvalsede havregryn
  • 40 g grofthakkede valnøddekerner
  • 25 g kokosflager
  • 50 g dadler i mindre stykker
  • 2 spsk rørsukker
  • ¼ tsk knuste kardemommefrø
  • ¼ tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids groft salt
  • 2½ dl mælk
  • 2 æg

Hertil

Fremgangsmåde:

Læg pæreternene i bunden af et ildfast fad (ca. 22 x 22 cm). Bland havregryn, valnødder, kokos, dadler, rørsukker, kardemomme, vaniljepulver og salt godt sammen og fordel det over pærestykkerne.

Pisk æg og mælk sammen og hæld det over. Bag grøden midt i ovnen. Server den bagte grød lun eller kold sammen med skyr.

Tip

Du kan også bage grøden i muffinsforme og servere portionsvis. I stedet for kardemommefrø kan du bruge stødt kardemomme.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,2 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 34 %
Print