Æblebidder med havregrød - af en rest grød

Æblebidder med havregrød - af en rest grød

45 min
Brug den daglige grødrest til at lave lækre æblebidder til madpakken.
https://www.arla.dk/opskrifter/ablebidder-med-havregrod---af-en-rest-grod/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min ved 175° - traditionel ovn.

  • Kom havregryn i en blender eller foodprocessor og kør i 30 sek. til du har et fint havremel.
  • Pisk æg, smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt grøden og pisk det godt sammen til en jævn masse. Rør derefter valnødder, kakao, kanel, kardemomme, vanilje, bagepulver og salt i dejen. Tilsæt æble og havremel - rør dejen godt sammen. Form ca. 18 kugler og placer dem på en plade med bagepapir. Sørg for at der er luft imellem. Tryk kuglerne let flade og drys med perlesukker. Bag dem midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
Energiindhold for hele retten:

9866 kJ / 2358 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1131 kJ / 270 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,2 g
Protein: 7,8 % 5,2 g
Kulhydrat: 50,1 % 33,4 g
Fedt: 42,1 % 12,9 g

Ingredienser

150 g Havregryn (ca. 5 dl)
1 Æg
50 g Smør - smeltet
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
250 g Kold havregrød
75 g Grofthakkede valnøddekerner
3 spsk Kakaopulver
½ tsk Stødt kanel
¼ tsk Stødt kardemomme
1 tsk Vaniljesukker
1 tsk Bagepulver
½ tsk Fint salt
1 Sødt, groftrevet æble
1 spsk Perlesukker