Æblebidder med havregrød - af en rest grød

Æblebidder med havregrød - af en rest grød

45 min
Brug den daglige grødrest til at lave lækre æblebidder til madpakken.

Sådan gør du

  • Kom havregryn i en blender eller foodprocessor og kør i 30 sek. til du har et fint havremel.
  • Pisk æg, smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt grøden og pisk det godt sammen til en jævn masse. Rør derefter valnødder, kakao, kanel, kardemomme, vanilje, bagepulver og salt i dejen. Tilsæt æble og havremel - rør dejen godt sammen. Form ca. 18 kugler og placer dem på en plade med bagepapir. Sørg for at der er luft imellem. Tryk kuglerne let flade og drys med perlesukker. Bag dem midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.
Bagetid
  • Ca. 20 min ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9828 kJ / 2349 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1127 kJ / 269 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,3 g
Protein: 8 % 5,3 g
Kulhydrat: 49,5 % 32,8 g
Fedt: 42,5 % 12,9 g

Ingredienser

Havregryn (ca. 5 dl)
150 g
Æg
1
Smør - smeltet
50 g
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Kold havregrød
250 g
Grofthakkede valnøddekerner
75 g
Kakaopulver
3 spsk
Stødt kanel
½ tsk
Stødt kardemomme
¼ tsk
Vaniljesukker
1 tsk
Bagepulver
1 tsk
Fint salt
½ tsk
Sødt, groftrevet æble
1
Perlesukker
1 spsk