Æblebidder med havregrød - af en rest grød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(43 vurderinger)

45 min

Brug den daglige grødrest til at lave lækre æblebidder til madpakken.

Ingredienser

Opskriften gælder for 18 stk

  • 150 g havregryn (ca. 5 dl)
  • 1 æg
  • 50 g smør - smeltet
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 250 g kold havregrød
  • 75 g grofthakkede valnøddekerner
  • 3 spsk kakaopulver
  • ½ tsk stødt kanel
  • ¼ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk fint salt
  • 1 sødt, groftrevet æble
  • 1 spsk perlesukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom havregryn i en blender eller foodprocessor og kør i 30 sek. til du har et fint havremel.

Pisk æg, smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt grøden og pisk det godt sammen til en jævn masse. Rør derefter valnødder, kakao, kanel, kardemomme, vanilje, bagepulver og salt i dejen. Tilsæt æble og havremel - rør dejen godt sammen. Form ca. 18 kugler og placer dem på en plade med bagepapir. Sørg for at der er luft imellem. Tryk kuglerne let flade og drys med perlesukker. Bag dem midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 20 min ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,6 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: