Æblebidder med havregrød - af en rest grød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(41 vurderinger)

45 min

Brug den daglige grødrest til at lave lækre æblebidder til madpakken.

Ingredienser

Opskriften gælder for 18 stk

  • 150 g havregryn (ca. 5 dl)
  • 1 æg
  • 50 g smør - smeltet
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 250 g kold havregrød
  • 75 g grofthakkede valnøddekerner
  • 3 spsk kakaopulver
  • ½ tsk stødt kanel
  • ¼ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk fint salt
  • 1 sødt, groftrevet æble
  • 1 spsk perlesukker

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom havregryn i en blender eller foodprocessor og kør i 30 sek. til du har et fint havremel.

Pisk æg, smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt grøden og pisk det godt sammen til en jævn masse. Rør derefter valnødder, kakao, kanel, kardemomme, vanilje, bagepulver og salt i dejen. Tilsæt æble og havremel - rør dejen godt sammen. Form ca. 18 kugler og placer dem på en plade med bagepapir. Sørg for at der er luft imellem. Tryk kuglerne let flade og drys med perlesukker. Bag dem midt i ovnen og lad dem køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 20 min ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10260 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,6 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 41 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: