Overnight oats - tre varianter

Overnight oats - tre varianter

60+ min
Overnight oats er den perfekte go-to morgenmad, når du vil have noget enkelt og lækkert at stå op til - og måske sove lidt længere. Her kommer tre forskellige bud på overnight oats med skyr og forskellige toppings. Lad dig inspirere til forskellige overnight oats, som du kan forberede i god tid og udskifte og variere efter sæson og humør.
https://www.arla.dk/opskrifter/overnight-oats---tre-varianter/

Sådan gør du

Hindbær og hampefrø
  • Bland havregryn og hampefrø. Tilsæt skyr og vand og rør rundt.
  • Mos hindbær sammen med honning, så det får konsistens som en kompot.
  • Anret skiftevis skyr og kompot i dit glas, så du får to lag af hver. Stil grøden tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over.
Æble og blåbær
  • Bland havregryn og rugflager med skyr.
  • Tilsæt revet æble, vand og honning og vend det i grøden.
  • Top med blåbær. Stil grøden tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over.
Appelsin og ingefær
  • Rist hasselnøddekerner i microovnen i ca. 1 min (du kan også riste dem på en pande til skallen krakelerer, og nødderne begynder at dufte). Halver hasselnødderne og bland dem med havregryn og skyr.
  • Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med.
  • Tilsæt appelsinsaften til grøden sammen med ingefær.
  • Skær appelsinfiletterne i mindre stykker og fordel dem ovenpå grøden. Stil grøden tildækket i køleskabet i mindst 4 timer - gerne natten over.

Opskriften rækker til to portioner, så du kan forberede til to dage ad gangen.

Energiindhold for hele retten:

9224 kJ / 2205 kcal

Næringsindhold pr. 100g

455 kJ / 109 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 34,5 % 9,2 g
Kulhydrat: 43,4 % 11,6 g
Fedt: 22,1 % 2,7 g
Mere inspiration

Prøv også denne overnight grød - med chiafrø!

Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Hindbær og hampefrø
75 g Grovvalsede havregryn
3 spsk Hele hampefrø
4 dl Skyr naturel
1 dl Vand
125 g Friske hindbær
2 tsk Honning
Æble og blåbær
50 g Grovvalsede havregryn
25 g Rugflager
4 dl Skyr naturel
1 Revet æble
1 dl Vand
2 tsk Flydende honning
75 g Blåbær
Appelsin og ingefær
50 g Hasselnøddekerner
75 g Grovvalsede havregryn
4 dl Skyr naturel
2 tsk Revet frisk ingefær
2 Appelsiner (ca. ca. 125 g)