American apple pie

American apple pie

60+ min
Her får du en skøn opskrift på American apple pie - "As American as apple pie", siges det. Server et stykke lun apple pie med cremet is - det er ren nydelse.

Sådan gør du

Mørdej
  • Smuldr smørret i melet til det ligner revet ost. Saml hurtigt dejen med æg og vand.
  • Del dejen i ⅓ og ⅔ rul dem til 2 kugler og tryk dem let flade. Pak dem ind i film og læg dem i køleskabet i mindst 1 time.
  • Rul den store kugle ud på et meldrysset bord til en rund plade (ca. 30 cm i diameter).
  • Kom dejen i en tærteform eller springform (ca. 24 cm i diameter). Rul resten af dejen ud til en plade, der skal danne låg.
Fyld
  • Skræl æblerne, halvér dem og befri dem for kernehus. Skær dem i skiver og læg dem i en skål.
  • Bland rørsukker, kanel og maizena og vend æblerne godt med denne blanding samt rosiner. Hæld fyldet i formen.
  • Skær dejpladen til, så den passer til formen, læg den over fyldet og pres dejen godt sammen i kanterne. Form kanten til en smuk, bølget kant med fingrene.
  • Pensl pien med koldt vand, drys med sukker og bag den midt i ovnen c.a. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Server den lune apple pie med flødeis.

Hvis pien bliver mørk for hurtigt, så dæk formen med et stykke alufolie. I stedet for is kan du servere flødeskum eller creme fraiche til.

Kagen kan fryses bagt - Lad den tø på køkkenbordet og lun den. Kagen kan også fryses ubagt - Lad den tø på køkkenbordet og bag den - til den er gylden og sprød.

Energiindhold for hele retten:

17906 kJ / 4280 kcal

Næringsindhold pr. 100g

769 kJ / 184 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 4,5 % 2 g
Kulhydrat: 55,1 % 24,9 g
Fedt: 40,4 % 8,4 g
Mere inspiration

Måske du også har lyst til at prøve en mere klassisk dansk æblekage?

Bagt æblekage
60+ min
Bagt æblekage
(45)

Ingredienser

Mørdej
175 g Koldt smør
275 g Hvedemel (ca. 5 dl)
½ Sammenpisket æg
1 spsk Vand
Fyld
6 Syrlige store madæbler, fx belle de boskoop (ca. 1 kg)
85 g Rørsukker (ca. 1 dl)
1 tsk Stødt kanel eller stødt kardemomme
2 spsk Majsstivelse, fx maizena
75 g Lyse rosiner
Koldt vand
2 tsk Sukker
Tilbehør
450 g Vaniljeflødeis - evt. pisket til softice
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk