American apple pie
60+ min

American apple pie

"As American as apple pie", siges det. Server et stykke lun apple pie med cremet is - det er ren nydelse.
Bedømmelse (36 vurderinger)

Min bedømmelse:

American apple pie

"As American as apple pie", siges det. Server et stykke lun apple pie med cremet is - det er ren nydelse.

8 stykker pr. tærte

Antal portioner

Mørdej

  • 275 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 175 g koldt smør
  • 1/2 sammenpisket æg
  • 1 spsk vand

Fyld

  • 6 syrlige store madæbler, fx belle de boskoop (ca. 1 kg)
  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • 1 tsk stødt kanel eller stødt kardemomme
  • 2 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 75 g lyse rosiner
  • koldt vand
  • 2 tsk sukker

Tilbehør

  • 8 dl Arla® Øko flødeis, Vanilje - evt. pisket til softice

Fremgangsmåde:

Mørdej

Smuldr smørret i melet til det ligner revet ost. Saml hurtigt dejen med æg og vand. Form dejen til en firkant (15 x 10 x 2 cm), pak den ind i film og læg den i køleskabet i mindst 1 time. Rul 2/3 af dejen ud på et meldrysset bord til en rund plade (ca. 30 cm i diameter). Kom dejen i en tærteform eller springform (ca. 24 cm i diameter). Rul resten af dejen ud til en plade, der skal danne låg.

Fyld

Skræl æblerne, halvér dem og befri dem for kernehus. Skær dem i skiver og læg dem i en skål. Bland rørsukker, kanel og maizena og vend æblerne godt med denne blanding samt rosiner. Hæld fyldet i formen. Skær dejpladen til, så den passer til formen, læg den over fyldet og pres dejen godt sammen i kanterne. Form kanten til en smuk, bølget kant med fingrene.

Pensl pien med koldt vand, drys med sukker og bag den midt i ovnen. Server den lune apple pie med flødeis.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Kagen kan fryses bagt - Lad den tø på køkkenbordet og lun den. Kagen kan også fryses ubagt - Lad den tø på køkkenbordet og bag den - til den er gylden og sprød.

Hvis pien bliver mørk for hurtigt, så dæk formen med et stykke alufolie.
I stedet for is kan du servere flødeskum eller cremefraiche til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 17690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 45 %
Print