American apple pie

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(48 vurderinger)

60+ min

"As American as apple pie", siges det. Server et stykke lun apple pie med cremet is - det er ren nydelse.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

8 stykker pr. tærte

Antal portioner

Mørdej

  • 175 g koldt smør
  • 275 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • ½ sammenpisket æg
  • 1 spsk vand

Fyld

  • 6 syrlige store madæbler, fx belle de boskoop (ca. 1 kg)
  • 85 g rørsukker (ca. 1 dl)
  • 1 tsk stødt kanel eller stødt kardemomme
  • 2 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 75 g lyse rosiner
  • koldt vand
  • 2 tsk sukker

Tilbehør

  • 450 g vaniljeflødeis - evt. pisket til softice

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Mørdej

Smuldr smørret i melet til det ligner revet ost. Saml hurtigt dejen med æg og vand. Del dejen i ⅓ og ⅔ rul dem til 2 kugler og tryk dem let flade. Pak dem ind i film og læg dem i køleskabet i mindst 1 time. Rul den store kugle ud på et meldrysset bord til en rund plade (ca. 30 cm i diameter). Kom dejen i en tærteform eller springform (ca. 24 cm i diameter). Rul resten af dejen ud til en plade, der skal danne låg.

Fyld

Skræl æblerne, halvér dem og befri dem for kernehus. Skær dem i skiver og læg dem i en skål. Bland rørsukker, kanel og maizena og vend æblerne godt med denne blanding samt rosiner. Hæld fyldet i formen. Skær dejpladen til, så den passer til formen, læg den over fyldet og pres dejen godt sammen i kanterne. Form kanten til en smuk, bølget kant med fingrene.

Pensl pien med koldt vand, drys med sukker og bag den midt i ovnen. Server den lune apple pie med flødeis.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetips

Kagen kan fryses bagt - Lad den tø på køkkenbordet og lun den. Kagen kan også fryses ubagt - Lad den tø på køkkenbordet og bag den - til den er gylden og sprød.

Tips

Hvis pien bliver mørk for hurtigt, så dæk formen med et stykke alufolie.
I stedet for is kan du servere flødeskum eller cremefraiche til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag