Små æbletærter med saltkaramel

Små æbletærter med saltkaramel

1 time
Små skønne tærter i sprød butterdej med fyld af krydrede æbler og en let flødeskum med saltkaramel. De småæbletærter er nemme at lave - du skal bare forberede fyldet og samle små pakker af en færdigkøbt butterdej. Æbletærterne kræver ingen særlige bageforme - og er efterårets svar på en anderledes fastelavnsbolle.

Sådan gør du

Saltkaramel
  • Bring piskefløde og sirup i kog i en lille tykbundet gryde. Kog det ved svag varme og under omrøring i 5-6 min.
  • Tilsæt smør og flagesalt og rør karamelsaucen glat. Stil den til side og lad den køle af.
Små æbletærter
  • Bland æbletern med rørsukker og ingefær og vend halvdelen af den afkølede karamelsauce i.
  • Rul hver plade butterdej ud til et kvadret (ca. 19 x 19 cm). Fordel æblefyldet på dejpladerne.
  • Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem sammenføjningerne godt sammen så fyldet ikke kan løbe ud. Form dem til runde "pakker" og stil dem med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir.
  • Skær med en skarp kniv et lille kryds i midten af hver kage. Pensl med æg og drys med mandelflager.
  • Bag kagerne midt i ovnen til de er gyldne og sprøde og lad dem køle af på en bagerist.
Ved servering
  • Pisk fløden til et let skum.
  • Vend med let hånd det resterende saltkaramel i flødeskummet så der dannes et slør af karamel.
  • Server karamelflødeskummet til de lune æbletærter.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Søde, sprøde tærter med bær - er både en fryd for øjne og gane...

Brombærtærte
60+ min
Brombærtærte
(39)
Velbekomme!
Variation

I stedet for stødt ingefær kan du også bruge kanel eller kardemomme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14382 kJ / 3437 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1295 kJ / 309 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 4,8 % 3,7 g
Kulhydrat: 31,6 % 24,1 g
Fedt: 63,6 % 22,2 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Saltkaramel
¾ dl
Mørk sirup (ca. 90 g)
¾ dl
Koldt smør
15 g
Flagesalt
½ tsk
Små æbletærter
Æbler i små tern, fx ingrid marie (ca. 200 g)
2
Rørsukker
2 spsk
Stødt ingefær
1 tsk
Frossen, optøet butterdej (ca. 450 g)
6 plader
Sammenpisket æg
1
Mandelflager
25 g