Brombærtærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(33 vurderinger)

60+ min

En smuk og frisk brombærtærte med en super sprød bund med lækker grapesaftcreme og nyhøstede brombær.

Ingredienser

Antal portioner

Dej

  • 100 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 30 g finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
  • 2 spsk sukker
  • 75 g koldt smør

Fyld

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Bland hvedemel, havregryn og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen. Saml dejen og tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens sider. Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Bag bunden midt i ovnen og lad den køle af.

Fyld

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bland kvark, vaniljekorn, grapefrugtsaft og sukker. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af kvarkblandingen og kom den i resten under omrøring. Fordel blandingen på bunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Drys brombærrene med sukker og lad dem trække mindst ½ time.

Ved serveringen

Læg brombær på tærten.

Tip

I stedet for fyld af kvark og brombær, kan du bruge friske hindbær eller 1 dåse syltede pærer (ca. 420 g) i skiver, ½ liter vaniljeis i skiver og 25 g grofthakket mørk chokolade.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,6 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Sød mousserende rød vin som brachetto vil være dejlig Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til brombær