Brombærtærte

Brombærtærte

60+ min Dessert
Brombærtærte - er bare et must, når der er brombær at hente. Her får du opskriften på en lækker brombærtærte med en super sprød bund, en dejlig appelsincreme og så naturligvis brombær. Bunden til brombærtærten er en mørdejsbund, som får sin sprødhed fra havregryn. Cremen, der er en kagecreme, får friskhed fra appelsinsaft og luftighed fra flødeskum. Så er det vist bare at brygge en god kop kaffe og invitere på din egen hjemmelavede brombærtærte - måske med selvplukkede bær.
Mere inspiration

Er du til flere tærter med eftersommerens og efterårets skønne bær og frugter.

Æbletærte
1 timer
Æbletærte
(194)
Velbekomme!
Tips

I stedet for appelsin kan du bruge grapefrugt. Du kan skifte den revne chokolade ud med 10 skiver mørk pålægchokolade. Du kan også lave tærten med friske hindbær eller jordbær.

Variation

I stedet for en kogt creme kan du lave en frisk kvarkcreme: Rør 200 g kvark sammen med 2 spsk sukker og kornene fra 1 vaniljestang. Lun ½ dl appelsinsaft og smelt 1 blad udblødt husblas heri. Rør, i en tynd stråle, appelsinsaften i kvarkblandingen og kom den på tærtebunden. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Pynt med brombær og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10395 kJ / 2484 kcal

Næringsindhold pr. 100g

966 kJ / 231 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 6,1 % 3,5 g
Kulhydrat: 38 % 21,6 g
Fedt: 55,9 % 14,6 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Andelsselskabet
Andelsselskabet
Arla Karolines Køkken® App
Arla Karolines Køkken® App
Køb merchandise
Køb merchandise