Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
I stedet for appelsin kan du bruge grapefrugt. Du kan skifte den revne chokolade ud med 10 skiver mørk pålægchokolade. Du kan også lave tærten med friske hindbær eller jordbær.
I stedet for en kogt creme kan du lave en frisk kvarkcreme: Rør 200 g kvark sammen med 2 spsk sukker og kornene fra 1 vaniljestang. Lun ½ dl appelsinsaft og smelt 1 blad udblødt husblas heri. Rør, i en tynd stråle, appelsinsaften i kvarkblandingen og kom den på tærtebunden. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Pynt med brombær og server.
10208 kJ / 2440 kcal
949 kJ / 227 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 5,8 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 39,5 % | 22,1 g |
Fedt: | 54,7 % | 14 g |
Er du til flere tærter med eftersommerens og efterårets skønne bær og frugter.
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
Hvedemel (ca. 1½ dl)
|
100 g |
---|---|
Finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
|
30 g |
Sukker
|
2 spsk |
Koldt smør
|
75 g |
Groftrevet mørk chokolade
|
50 g |
---|
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
1 |
---|---|
Æggeblommer
|
3 |
Sukker
|
3 spsk |
Majsstivelse
|
2 spsk |
Mælk
|
1½ dl |
Friskpresset appelsinsaft
|
1 dl |
Piskefløde
|
1½ dl |
Friske brombær
|
300 g |
---|
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
---|