I stedet for appelsin kan du bruge grapefrugt. Du kan skifte den revne chokolade ud med 10 skiver mørk pålægchokolade. Du kan også lave tærten med friske hindbær eller jordbær.
I stedet for en kogt creme kan du lave en frisk kvarkcreme: Rør 200 g kvark sammen med 2 spsk sukker og kornene fra 1 vaniljestang. Lun ½ dl appelsinsaft og smelt 1 blad udblødt husblas heri. Rør, i en tynd stråle, appelsinsaften i kvarkblandingen og kom den på tærtebunden. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Pynt med brombær og server.
10097 kJ / 2413 kcal
938 kJ / 224 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 5,8 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 40 % | 22,1 g |
Fedt: | 54,2 % | 13,7 g |
Er du til flere tærter med eftersommerens og efterårets skønne bær og frugter.
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
100 g
Hvedemel (ca. 1½ dl)
|
|
---|---|
30 g
Finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
75 g
Koldt smør
|
50 g
Groftrevet mørk chokolade
|
---|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
---|---|
3
Æggeblommer
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
2 spsk
Majsstivelse
|
|
1½ dl
Mælk
|
|
1 dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
300 g
Friske brombær
|
---|
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
---|