Brombærtærte
Brombærtærte er bare et must, når brombær er i sæson. Her får du en opskrift på en lækker brombærtærte med en super sprød bund. Tærtebunden er en mørdejsbund, som får sin sprødhed fra havregryn. Brombærtærten fyldes med en lækker, luftig og blød kagecreme, der får sin friskhed fra appelsinsaft og luftighed fra flødeskum. Så er det vist bare at brygge en god kop kaffe og invitere på din egen hjemmelavede brombærtærte - måske med brombær du selv har plukket.
Ingredienser
Tærtedej
100 g
Hvedemel (ca. 1½ dl)
|
|
---|---|
30 g
Finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
75 g
Koldt smør
|
50 g
Groftrevet mørk chokolade
|
---|
Appelsincreme
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
---|---|
3
Æggeblommer
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
2 spsk
Majsstivelse
|
|
1½ dl
Mælk
|
|
1 dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
1½ dl
Piskefløde
|
300 g
Friske brombær
|
---|
Pynt
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
---|
Sådan gør du
Tærtedej
Appelsincreme
I stedet for appelsin kan du bruge grapefrugt. Du kan skifte den revne chokolade ud med 10 skiver mørk pålægchokolade. Du kan også lave tærten med friske hindbær eller jordbær.
I stedet for en kogt creme kan du lave en frisk kvarkcreme: Rør 200 g kvark sammen med 2 spsk sukker og kornene fra 1 vaniljestang. Lun ½ dl appelsinsaft og smelt 1 blad udblødt husblas heri. Rør, i en tynd stråle, appelsinsaften i kvarkblandingen og kom den på tærtebunden. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Pynt med brombær og server.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10097 kJ / 2413 kcal
Næringsindhold pr. 100g
938 kJ / 224 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 5,8 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 40 % | 22,1 g |
Fedt: | 54,2 % | 13,7 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.