Brombærtærte

Brombærtærte

60+ min
Brombærtærte er bare et must, når brombær er i sæson. Her får du en opskrift på en lækker brombærtærte med en super sprød bund. Tærtebunden er en mørdejsbund, som får sin sprødhed fra havregryn. Brombærtærten fyldes med en lækker, luftig og blød kagecreme, der får sin friskhed fra appelsinsaft og luftighed fra flødeskum. Så er det vist bare at brygge en god kop kaffe og invitere på din egen hjemmelavede brombærtærte - måske med brombær du selv har plukket.
https://www.arla.dk/opskrifter/brombartarte/

Sådan gør du

Tærtedej
  • Bland hvedemel, havregryn og sukker. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
  • Saml dejen og tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens sider.
  • Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Bag bunden midt i ovnen ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn, fordel revne chokolade på den varme bund og lad den køle af.
Appelsincreme
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Rør æggeblommer, sukker, vaniljekorn, majsstivelse og den tomme vaniljestang sammen i en tykbundet gryde. Kom mælk og appelsinsaft i.
  • Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen i ca. 1 min., stadig under piskning.
  • Pisk fløden til skum. Rør cremen igennem og vend flødeskummet i.
  • Kom appelsincremen i tærtebunden, fordel brombærrene på toppen og pynt med revet appelsinskal.

I stedet for appelsin kan du bruge grapefrugt. Du kan skifte den revne chokolade ud med 10 skiver mørk pålægchokolade. Du kan også lave tærten med friske hindbær eller jordbær.

I stedet for en kogt creme kan du lave en frisk kvarkcreme: Rør 200 g kvark sammen med 2 spsk sukker og kornene fra 1 vaniljestang. Lun ½ dl appelsinsaft og smelt 1 blad udblødt husblas heri. Rør, i en tynd stråle, appelsinsaften i kvarkblandingen og kom den på tærtebunden. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Pynt med brombær og server.

Energiindhold for hele retten:

10097 kJ / 2413 kcal

Næringsindhold pr. 100g

938 kJ / 224 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,8 % 3,2 g
Kulhydrat: 40 % 22,1 g
Fedt: 54,2 % 13,7 g
Mere inspiration

Er du til flere tærter med eftersommerens og efterårets skønne bær og frugter.

Æbletærte
1 time
Æbletærte
(245)
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Tærtedej
100 g Hvedemel (ca. 1½ dl)
30 g Finvalsede havregryn (ca. 1 dl)
2 spsk Sukker
75 g Koldt smør
50 g Groftrevet mørk chokolade
Appelsincreme
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
3 Æggeblommer
3 spsk Sukker
2 spsk Majsstivelse
1½ dl Mælk
1 dl Friskpresset appelsinsaft
1½ dl Piskefløde
300 g Friske brombær
Pynt
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)