Brombærmarmelade med chiafrø

Brombærmarmelade med chiafrø

10 min
Meget hurtig og nem brombærmarmelade med chiafrø, der er med til at tykne marmeladen. Nyd den som topping på fx yoghurt eller grød, som tilbehør til pandekager eller på et godt stykke brød.

Sådan gør du

  • Kom brombærrene i en gryde sammen med honning og bring dem i kog.
  • Kog ved svag varme og uden låg i 2-3 min. Fjern skummet på toppen med en ske.
  • Mos bærrene til den ønskede konsistens med et piskeris - eller brug en stavblender, hvis du ønsker marmeladen helt glat.
  • Tag gryden af varmen og rør chiafrøene i.
  • Kom marmeladen på rene glas, der evt. er skyllet med atamon.
Mere inspiration

Dejligt klassisk dansk franskbrød - uhm!

Franskbrød
60+ min
Franskbrød
(66)
Velbekomme!
Variation

Du kan lave marmeladen med alle slags bær eller en blanding af forskellige. Der er dog forskel på, hvor søde de forskellige bær er, så husk at smage marmeladen til. Honning kan erstattes af sukker.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1983 kJ / 474 kcal

Næringsindhold pr. 100g

340 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,4 g
Protein: 8,9 % 1,8 g
Kulhydrat: 74 % 14,8 g
Fedt: 17,1 % 1,6 g

Ingredienser

Friske eller frosne brombær
500 g
Flydende honning
3 spsk
Chiafrø
2 spsk