Franskbrød
60+ min

Franskbrød

Nem opskrift på et lækkert, fedtfattigt brød som egner sig godt morgen, middag og aften. Prøv en skive med ost eller dejlig hjemmelavet rabarbermarmelade.
Fryseegnet
Bedømmelse (55 vurderinger)

Min bedømmelse:

Franskbrød

Nem opskrift på et lækkert, fedtfattigt brød som egner sig godt morgen, middag og aften. Prøv en skive med ost eller dejlig hjemmelavet rabarbermarmelade.

12 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 3 dl letmælk
  • 2 tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk, salt og sukker. Varm indholdet til det føles lunt på spidsen af lillefingeren. Hæld blandingen i en skål og smuldr gæren heri. Rør indtil gæren er opløst. Tilsæt melet lidt efter lidt - gem lidt mel. Drys lidt mel ud på et rengjort køkkenbord og ælt dejen godt igennem. Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med et viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 40 min. Kom dejen ud på et meldrysset køkkenbord, ælt den godt igennem og form den til en lang pølse. Kom den i en smurt franskbrødsform (ca. 1½ liter). Lad dejen efterhæve tildækket i ca. 35 min. Bag franskbrødet på nederste rille. Når brødet er bagt, tages det op af formen og lægges på en bagerist. Mens det endnu er varmt, pensles det med vand, så det damper. Læg derefter et viskestykke over og lad brødet køle af.

Smager godt med ost eller med rabarbermarmelade.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,2 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 14 %
Print