Franskbrød
2 timer 40 min
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
Her en nem opskrift på et lækkert hjemmebagt franskbrød. Sådan et skønt og luftigt franskbrød er velkomment både morgen, middag og aften - og selvfølgelig også ind i mellem, hvor du lige trænger. Hjemmelavet franskbrød med en skive ost - eller marmelade er nostalgi og hygge - uanset om I er mange, eller du blot vil forkæle dig selv.
Ingredienser
Dej til franskbrød
25 g
Smør
|
|
---|---|
2 dl
Mælk
|
|
100 g
Kvark eller græsk yoghurt
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
25 g
Gær
|
|
500 g
Hvedemel
|
Til pensling
2 spsk
Mælk
|
|
---|---|
1 spsk
Birkes
|
Sådan gør du
Franskbrød
Skær evt. franskbrødet i skriver inden du fryser det ned, så kan du tage få skiver op ad gangen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9027 kJ / 2158 kcal
Næringsindhold pr. 100g
996 kJ / 238 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 12,7 % | 7,4 g |
Kulhydrat: | 73,1 % | 42,9 g |
Fedt: | 14,2 % | 3,8 g |