Franskbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(61 vurderinger)

60+ min

Nem opskrift på et lækkert, fedtfattigt brød som egner sig godt morgen, middag og aften. Prøv en skive med ost eller dejlig hjemmelavet rabarbermarmelade.

Ingredienser

12 skiver pr. brød

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk, kvark, salt og sukker. Varm indholdet til det føles lunt på spidsen af lillefingeren. Hæld blandingen i en skål og smuldr gæren heri. Rør indtil gæren er opløst. Tilsæt melet lidt efter lidt - gem lidt mel. Drys lidt mel ud på et rengjort køkkenbord og ælt dejen godt igennem. Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med et viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 40 min. Kom dejen ud på et meldrysset køkkenbord, ælt den godt igennem og form den til en lang pølse. Kom den i en smurt franskbrødsform (ca. 1½ liter). Lad dejen efterhæve tildækket i ca. 35 min. Bag franskbrødet på nederste rille. Når brødet er bagt, tages det op af formen og lægges på en bagerist. Mens det endnu er varmt, pensles det med vand, så det damper. Læg derefter et viskestykke over og lad brødet køle af.

Smager godt med ost eller med rabarbermarmelade.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 13 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: