Rabarbermarmelade

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(50 vurderinger)

30 min

Nem og hurtig opskrift på en dejlig nordisk-inspirereret rabarbermarmelade. Marmeladen smager lækkert - prøv den.

Ingredienser

10 serveringer pr. portion

Antal portioner

  • 500 g rensede vinrabarber
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk vand
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Gør glas og låg grundigt rene ved at skolde dem. De kan derefter skylles med fx atamon - hvis man vil det. Hvis ikke skal marmeladen opbevares i køleskabet.

Skær stilkene i mindre stykker ca. 2-3 cm. Flæk vaniljestangen. Kom rabarberne i en gryde med vand, den flækkede vaniljestang og sukker. Bring det langsomt i kog ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af. Tilsæt evt. lidt atamon. Hæld rabarbermarmeladen på de rengjorte glas og luk dem.

Tip

Til en brunch kan man servere marmeladen i små portionssyltetøjsglas.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 97 %
  • Fedt: 1 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: