Rabarbermarmelade

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(52 vurderinger)

30 min

Nem og hurtig opskrift på en dejlig nordisk-inspirereret rabarbermarmelade. Marmeladen smager lækkert - prøv den.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Ingredienser

10 serveringer pr. portion

Antal portioner

  • 500 g rensede vinrabarber
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk vand
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Gør glas og låg grundigt rene ved at skolde dem. De kan derefter evt, skylles med fx atamon. Skær rabarberne i mindre stykker ca. 2-3 cm. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom rabarberne i en gryde med vand, vaniljekorn og -stang og sukker. Bring det langsomt i kog ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af. Tilsæt evt. lidt atamon. Hæld rabarbermarmeladen på de rengjorte glas og luk dem. Opbevar kompotten på køl, hvis du ikke har brugt atamon.

Tip

Til en brunch kan man servere marmeladen i små portionssyltetøjsglas.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4040 kJ / 962 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 97 %
  • Fedt: 1 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag