Rabarbermarmelade

Rabarbermarmelade

30 min
Nem og hurtig opskrift på en dejlig nordisk-inspirereret rabarbermarmelade. Marmeladen smager lækkert - prøv den.

Sådan gør du

Rabarbermarmelade
  • Gør glas og låg grundigt rene ved at skolde dem. De kan derefter evt, skylles med fx atamon.
  • Skær rabarberne i mindre stykker ca. 2-3 cm.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom rabarberne i en gryde med vand, vaniljekorn og -stang og sukker. Bring det langsomt i kog ved svag varme i ca. 5 min til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af. Tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af. Tilsæt evt. lidt atamon.
  • Hæld rabarbermarmeladen på de rengjorte glas og luk dem. Opbevar kompotten på køl, hvis du ikke har brugt atamon.

Til en brunch kan du servere marmeladen i små portionssyltetøjsglas.

Energiindhold for hele retten:

3773 kJ / 902 kcal

Næringsindhold pr. 100g

528 kJ / 126 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 2 % 0,6 g
Kulhydrat: 96,5 % 30 g
Fedt: 1,5 % 0,2 g
Mere inspiration

Har du mange rabarber er det en god ide at lave en gang rabarbersaft. Her har du opskriften.

Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Rabarbermarmelade
500 g Rensede vinrabarber
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1 spsk Vand
200 g Sukker (ca. 2¼ dl)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk