Rabarbermarmelade

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(51 vurderinger)

30 min

Nem og hurtig opskrift på en dejlig nordisk-inspirereret rabarbermarmelade. Marmeladen smager lækkert - prøv den.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

10 serveringer pr. portion

Antal portioner

  • 500 g rensede vinrabarber
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk vand
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Gør glas og låg grundigt rene ved at skolde dem. De kan derefter skylles med fx atamon - hvis man vil det. Hvis ikke skal marmeladen opbevares i køleskabet.

Skær stilkene i mindre stykker ca. 2-3 cm. Flæk vaniljestangen. Kom rabarberne i en gryde med vand, den flækkede vaniljestang og sukker. Bring det langsomt i kog ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad indholdet køle lidt af. Tilsæt evt. lidt atamon. Hæld rabarbermarmeladen på de rengjorte glas og luk dem.

Tip

Til en brunch kan man servere marmeladen i små portionssyltetøjsglas.

Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 97 %
  • Fedt: 1 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag