Grøn tomatmarmelade

Grøn tomatmarmelade

30 min
Sur-sød tomatmarmelade lavet på grønne tomater. Smagen minder lidt om stikkelsbær og passer godt til både ostebordet og stegt kød.

Sådan gør du

  • Kom tomaterne i en gryde sammen med citronsaft, citronskal og stjerneanis og bring det i kog. Kog tomaterne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Rør i blandingen en gang imellem.
  • Tilsæt sukkeret, rør rundt og lad marmeladen koge uden låg i ca. 3 min. Hæld marmeladen på et skoldet glas og lad det køle af. Opbevar marmeladen på køl. Server fx til ost.

Syltesukker er sukker, der indeholder pektin, som får marmeladen til at gelere. Bruger du almindeligt sukker, skal pektin (geleringspulver, fx melatin) tilsættes marmeladen.

Energiindhold for hele retten:

4555 kJ / 1089 kcal

Næringsindhold pr. 100g

667 kJ / 159 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 1,1 % 0,5 g
Kulhydrat: 97,8 % 38,4 g
Fedt: 1,1 % 0,2 g

Ingredienser

400 g Grønne tomater i små tern
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
1 Stjerneanis
250 g Syltesukker