Grøn tomatmarmelade

Grøn tomatmarmelade

30 min
Sur-sød tomatmarmelade lavet på grønne tomater. Smagen minder lidt om stikkelsbær og passer godt til både ostebordet og stegt kød.
https://www.arla.dk/opskrifter/gron-tomatmarmelade/

Sådan gør du

  • Kom tomaterne i en gryde sammen med citronsaft, citronskal og stjerneanis og bring det i kog. Kog tomaterne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Rør i blandingen en gang imellem.
  • Tilsæt sukkeret, rør rundt og lad marmeladen koge uden låg i ca. 3 min. Hæld marmeladen på et skoldet glas og lad det køle af. Opbevar marmeladen på køl. Server fx til ost.

Syltesukker er sukker, der indeholder pektin, som får marmeladen til at gelere. Bruger du almindeligt sukker, skal pektin (geleringspulver, fx melatin) tilsættes marmeladen.

Energiindhold for hele retten:

4526 kJ / 1082 kcal

Næringsindhold pr. 100g

663 kJ / 158 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 1,3 % 0,5 g
Kulhydrat: 98,3 % 38,3 g
Fedt: 0,4 % 0,1 g

Ingredienser

400 g Grønne tomater i små tern
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
1 Stjerneanis
250 g Syltesukker