Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

60+ min
Her får du en opskrift på hindbærsnitter - og jo, jo, det kan sagtens lade sig gøre at bage hjemmelavede hindbærsnitter, det bliver de bestemt ikke ringere af. Hindbærsnitter har længe været populære, og nu er der ovenikøbet mange, der vælger at fejre fødselsdag med kagemand/kagekone af hindbærsnitter. Så har du også lyst til det, kan du prøve denne nemme opskrift på hindbærsnitter af.

Sådan gør du

Bagetid:

20-25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Hindbærsnitter
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt flormelis og vaniljesukker og saml hurtigt dejen med ægget.
  • Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  • Del dejen i 2 portioner. Rul hver portion ud til en firkant (ca. 20 x 30 cm).
  • Del igen dejen på langs og bag de 4 dejplader på en plade med bagepapir, til de er gyldne.
  • Lad kagerne køle helt af på en bagerist.
Glasur
  • Rør glasuren sammen.
  • Smør hindbærmarmeladen på 2 af dejpladerne og glasuren på de andre 2.
  • Læg dem sammen med glasuren opad.
  • Skær kagerne i 5-6 cm hindbærsnitter og pynt med frysetørrede hindbær, støv eller krymmel.

Du kan undlade at dele pladerne - og i stedet forme en kagemand/kagekone af dejen. Pynt efter fantasi og smag.

Energiindhold for hele retten:

18789 kJ / 4491 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1645 kJ / 393 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 3,4 % 3,3 g
Kulhydrat: 62,1 % 60 g
Fedt: 34,5 % 15,4 g
Mere inspiration

Har du mod på at prøve endnu en hjemmelavet udgave af en af bagerens klassikere?

Gåsebryst
60+ min
Gåsebryst
(12)

Ingredienser

Hindbærsnitter
200 g Koldt smør
350 g Hvedemel (ca. 6 dl)
150 g Flormelis (ca. 3 dl)
1 spsk Vaniljesukker
1 Æg
Glasur
200 g Flormelis (ca. 4 dl)
2 spsk Vand
1½ dl Hindbærmarmelade
Pynt
Frysetørrede hindbær, støv eller krymmel