Gåsebryst

Gåsebryst

60+ min
Flødeskumskagen gåsebryst er en klassisk konditorkage. Du har sikkert set gåsebryst hos bageren, men har du prøvet at lave kagen selv? Det er bestemt besværet værd!
https://www.arla.dk/opskrifter/gasebryst/

Sådan gør du

Vaniljecreme
  • Pisk mælk og æg let sammen i en tykbundet gryde.
  • Pisk sukker, majsstivelse og vanilje i gryden.
  • Bring blandingen i kog under piskning og kog cremen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. - eller til melsmagen er væk og cremen tykner.
  • Hæld cremen i en skål og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Lad cremen køle af.
Bund
  • Del æggene i hvider og blommer.
  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Sigt hvedemel og bagepulver i æggesnapsen og vend det sammen.
  • Pisk hviderne stive og vend dem i æggesnapsen.
  • Smør dejen ud på bagepapir i en rektangel (ca. 15 x 40). Bag bunden ca. 12 min ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad bunden afkøle og skær den til, så firkanten måler ca. 10 x 35 cm.
Sveskemos
  • Kom svesker, sukker og vand i en lille gryde. Kog sveskerne i ca. 15 min. ved lav varme - rør af og til.
  • Lad mosen køle af.
Sådan samler du kagerne
  • Fordel sveskemosen ned langs midten af kagebunden.
  • Pisk vaniljecremen op og fordel den ovenpå sveskemosen - midt på kagebunden.
  • Pisk fløden til et fast skum, men uden at det gryner, og kom den i en sprøjtepose. Klip hul i sprøjteposen.
  • Fordel flødeskummet ovenpå og ved siden af vaniljecremen ved at sprøjte baner på den lange led. Flødeskumslaget skal være højest på midten. Smør det forsigtigt op som en trekant på hele kagebunden.
  • Sæt kagen i køleskabet til den er blevet en smule fast.
  • Rul imens marcipanen tyndt ud i lidt flormelis.
  • Læg forsigtigt marcipanen henover kagen. Skær enderne af og skær 8 stykker (ca. 3.5 cm brede).
  • Pynt kagerne med tynde striber af chokolade og skovsyre og server.

Køb evt. marcipanen udrullet. 1 'marcipanlåg' (ca. 38 cm i diameter) passer til denne opskrift.

Energiindhold for hele retten:

20963 kJ / 5010 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1128 kJ / 270 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 7,7 % 5,1 g
Kulhydrat: 37,9 % 25,1 g
Fedt: 54,4 % 16,6 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Vaniljecreme
2 dl Mælk
1 Æg
2 spsk Sukker
1 spsk Majsstivelse eller hvedemel
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller 1 tsk vaniljepasta
Bund
3 Æg
3 spsk Sukker
50 g Hvedemel
½ tsk Bagepulver
Sveskemos
150 g Svesker i mindre stykker
75 g Sukker
2 dl Vand
5 dl Piskefløde
400 g Hvid overtræksmarcipan
Flormelis til udrulning
Pynt
Smeltet mørk chokolade
Rød skovsyre