Gåsebryst
2 timer
•
Arbejdstid: 1 time 15 min
•
Flødeskumskagen gåsebryst er en klassisk konditorkage. Du har sikkert set gåsebryst hos bageren, men har du prøvet at lave kagen selv? Det er bestemt besværet værd!
Ingredienser
Vaniljecreme
2 dl
Mælk
|
|
---|---|
1
Æg
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1 spsk
Majsstivelse eller hvedemel
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller 1 tsk vaniljepasta
|
Bund
3
Æg
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
|
50 g
Hvedemel
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
Sveskemos
150 g
Svesker i mindre stykker
|
|
---|---|
75 g
Sukker
|
|
2 dl
Vand
|
5 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
400 g
Hvid overtræksmarcipan
|
|
Flormelis til udrulning
|
Pynt
Smeltet mørk chokolade
|
|
---|---|
Rød skovsyre
|
Sådan gør du
Vaniljecreme
Bund
Sveskemos
Sådan samler du kagerne
Køb evt. marcipanen udrullet. 1 'marcipanlåg' (ca. 38 cm i diameter) passer til denne opskrift.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
20963 kJ / 5010 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1128 kJ / 270 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 7,7 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 37,9 % | 25,1 g |
Fedt: | 54,4 % | 16,6 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.