Choux au craquelin

Choux au craquelin

60+ min
Choux au craquelin er en smuk og moderne udgave af den traditionelle fastelavnsbolle. Craquelin fastelavnsboller består af vandbakkelser, som bliver bagt med en lille farvet kiks på toppen. Kiksen giver fastelavnsbollen det karakteristiske krakelerede udseende og et knasende sprødt ydre. Denne choux au craquelin fastelavnsbolle fyldes med en blød vaniljecreme og solbærsyltetøj, men fyldet kan varieres i det uendelige. Choux au craquelin fastelavnsbollerne kan også fyldes med flødeskum, råcreme og tilsættes et friskt bær, lemoncurd, karamel eller dit favorit syltetøj.
Mere inspiration

Her finder du den bedste opskrift på de traditionelle fastelavnsboller bestående af en sød gærdej med creme og remonce indeni.

Velbekomme!
Tips

Lav gerne vaniljecremen dagen før. Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften. Fyld først vandbakkelserne lige inden servering - ellers bliver de bløde.

Bemærk

Størrelsen på vandbakkelserne kan variere en del fra gang til gang. Derfor kan du også risikere at have en del vaniljecreme tilbage, efter fastelavnsbollerne er fyldt. Brug den resterende creme til at sætte toppe oven på fastelavnsbollerne: store toppe, hvis du har meget creme tilbage og små dutter, hvis du kun har en smule creme tilbage.

Variation

Du kan sagtens bage fastelavnsbollerne uden pastafarve i kiksen. Så bliver toppen blot lysebrun, men vandbakkelsen får stadig det sprøde og søde ydre.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5217 kJ / 5217 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1106 kJ / 264 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 78,69999694824219 % 4 g
Kulhydrat: 371,1000061035156 % 18,8 g
Fedt: 383,2000122070313 % 19,4 g
Relateret video
Choux au craquelin

Se her hvordan du laver de smukke og indbydende choux au craquelins.

Ingredienser