Choux au craquelin
Choux au craquelin er en smuk og moderne udgave af den traditionelle fastelavnsbolle. Craquelin fastelavnsboller består af vandbakkelser, som bliver bagt med en lille farvet kiks på toppen. Kiksen giver fastelavnsbollen det karakteristiske krakelerede udseende og et knasende sprødt ydre. Denne choux au craquelin fastelavnsbolle fyldes med en blød vaniljecreme og solbærsyltetøj, men fyldet kan varieres i det uendelige. Choux au craquelin fastelavnsbollerne kan også fyldes med flødeskum, råcreme og tilsættes et friskt bær, lemoncurd, karamel eller dit favorit syltetøj.
Ingredienser
Vaniljecreme
4 dl
Mælk
|
|
---|---|
2
Æg
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
2 spsk
Hvedemel eller majsstivelse
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
Kiks
100 g
Sukker
|
|
---|---|
100 g
Hvedemel
|
|
100 g
Koldt smør i tern
|
|
½ tsk
Pink pastafarve
|
Vandbakkelser
2 dl
Vand
|
|
---|---|
100 g
Smør
|
|
100 g
Hvedemel
|
|
150 g
Sammenpiskede æg (ca. 3)
|
½ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
ca. ½ dl
Solbærmarmelade eller anden syrlig marmelade
|
Pynt
Flormelis
|
|
---|---|
Knust frysetørrede hindbær eller hindbærstøv
|
Sådan gør du
Vaniljecreme
Kiks
Vandbakkelser
Sådan samler du choux au craquelin fastelavnsbollerne
Lav gerne vaniljecremen dagen før. Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften. Fyld først vandbakkelserne lige inden servering - ellers bliver de bløde.
Størrelsen på vandbakkelserne kan variere en del fra gang til gang. Derfor kan du også risikere at have en del vaniljecreme tilbage, efter fastelavnsbollerne er fyldt. Brug den resterende creme til at sætte toppe oven på fastelavnsbollerne: store toppe, hvis du har meget creme tilbage og små dutter, hvis du kun har en smule creme tilbage.
Du kan sagtens bage fastelavnsbollerne uden pastafarve i kiksen. Så bliver toppen blot lysebrun, men vandbakkelsen får stadig det sprøde og søde ydre.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
21555 kJ / 5152 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1091 kJ / 261 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 5,9 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 30 % | 19,3 g |
Fedt: | 64,1 % | 18,9 g |
Se her hvordan du laver de smukke og indbydende choux au craquelins.