Lav gerne vaniljecremen dagen før. Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften. Fyld først vandbakkelserne lige inden servering - ellers bliver de bløde.
Størrelsen på vandbakkelserne kan variere en del fra gang til gang. Derfor kan du også risikere at have en del vaniljecreme tilbage, efter fastelavnsbollerne er fyldt. Brug den resterende creme til at sætte toppe oven på fastelavnsbollerne: store toppe, hvis du har meget creme tilbage og små dutter, hvis du kun har en smule creme tilbage.
Du kan sagtens bage fastelavnsbollerne uden pastafarve i kiksen. Så bliver toppen blot lysebrun, men vandbakkelsen får stadig det sprøde og søde ydre.
21555 kJ / 5152 kcal
1091 kJ / 261 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 5,9 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 30 % | 19,3 g |
Fedt: | 64,1 % | 18,9 g |
Her finder du den bedste opskrift på de traditionelle fastelavnsboller bestående af en sød gærdej med creme og remonce indeni.
Se her hvordan du laver de smukke og indbydende choux au craquelins.
4 dl
Mælk
|
|
---|---|
2
Æg
|
|
4 spsk
Sukker
|
|
2 spsk
Hvedemel eller majsstivelse
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
100 g
Sukker
|
|
---|---|
100 g
Hvedemel
|
|
100 g
Koldt smør i tern
|
|
½ tsk
Pink pastafarve
|
2 dl
Vand
|
|
---|---|
100 g
Smør
|
|
100 g
Hvedemel
|
|
150 g
Sammenpiskede æg (ca. 3)
|
½ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
ca. ½ dl
Solbærmarmelade eller anden syrlig marmelade
|
Flormelis
|
|
---|---|
Knust frysetørrede hindbær eller hindbærstøv
|