Her finder du den bedste opskrift på de traditionelle fastelavnsboller bestående af en sød gærdej med creme og remonce indeni.
Lav gerne vaniljecremen dagen før. Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften. Fyld først vandbakkelserne lige inden servering - ellers bliver de bløde.
Størrelsen på vandbakkelserne kan variere en del fra gang til gang. Derfor kan du også risikere at have en del vaniljecreme tilbage, efter fastelavnsbollerne er fyldt. Brug den resterende creme til at sætte toppe oven på fastelavnsbollerne: store toppe, hvis du har meget creme tilbage og små dutter, hvis du kun har en smule creme tilbage.
Du kan sagtens bage fastelavnsbollerne uden pastafarve i kiksen. Så bliver toppen blot lysebrun, men vandbakkelsen får stadig det sprøde og søde ydre.
21891 kJ / 5232 kcal
1109 kJ / 265 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 5,8 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 29,4 % | 19,2 g |
Fedt: | 64,8 % | 19,4 g |
Se her hvordan du laver de smukke og indbydende choux au craquelins.
Mælk
|
4 dl |
---|---|
Æg
|
2 |
Sukker
|
4 spsk |
Hvedemel eller majsstivelse
|
2 spsk |
Vaniljesukker
|
2 tsk |
Sukker
|
100 g |
---|---|
Hvedemel
|
100 g |
Koldt smør i tern
|
100 g |
Pink pastafarve
|
½ tsk |
Vand
|
2 dl |
---|---|
Smør
|
100 g |
Hvedemel
|
100 g |
Sammenpiskede æg (ca. 3)
|
150 g |
½ liter | |
Solbærmarmelade eller anden syrlig marmelade
|
ca. ½ dl |
Flormelis
|
|
---|---|
Knust frysetørrede hindbær eller hindbærstøv
|