Vandbakkelser

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(90 vurderinger)

60+ min

Vandbakkelser er en skøn kage som kan varieres i det uendelige. Disse luftige vandbakkelser med bagte blommer og karamelflødeskum er i en klasse for sig. Prøv denne opskrift på vandbakkelser næste gang du skal imponere i det søde køkken.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Karamelflødeskum

Bagte blommer

  • 4 store blommer i halve, fx viktoria
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk knust engelsk lakrids

Vandbakkelser

  • 1 dl vand
  • 50 g smør
  • 1 tsk sukker
  • 5 spsk hvedemel
  • 2 sammenpiskede æg (ca. 1 dl)

Pynt

  • flormelis og knust lakrids

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Vandbakkelser - sådan gør du

  1. Lav først karamelflødeskummet og frys det ned.
  2. Bag blommerne i ovnen.
  3. Lav herefter vandbakkelsesdejen og bag vandbakkelsestoppe midt i ovnen.
  4. Fyld de afkølede vandbakkelser med skum og blommer. Pynt med vandbakkelserne og server.

Karamelflødeskum

  1. Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme, til det er gyldent.
  2. Tilsæt 1½ dl af fløden og kog cremen ved jævn varme og under omrøring til karamellen er opløst igen.
  3. Frys cremen i ca. 1 time.

Bagte blommer

  1. Læg blommerne, med snitfladen opad, i en bradepande og drys med sukker og lakrids. Bag dem øverst i ovnen og køl af.

Vandbakkelser

  1. Bring vand og smør i kog i en gryde.
  2. Kom sukker og mel i, på én gang, og rør dejen til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af.
  3. Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af æggene i dejen. Tilsæt evt. resten - dejen skal kunne formes til toppe.
  4. Sæt dejen i 8 toppe på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min.
  5. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.

Pisk resten af fløden til et let skum. Pisk det kolde karamelflødeskum luftigt. Flæk vandbakkelserne og fordel karameflødeskummet, blommer og det hvide flødeskum på underne. Læg overne på og pynt med flormelis og lakrids. Server straks.

Bagetid for blommer

Ca. 45 min. ved 200°.

Bagetid for vandbakkelser

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Vandbakkelserne er også gode uden karamelflødeskummet.

Frysetip

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 69 %

Print

Kilde:

Vin match

Touriga nacional, tinta barroca m.fl. Douro, Portugal

Lakrids er en aroma, der går igen i mange vine på blå druer. Derfor ender valget på en tawny portvin, som også vil klæde karamellen rigtig godt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan

Andre gode forslag