Vandbakkelser

Vandbakkelser

Fryseegnet
Vandbakkelser er en skøn kageskal som kan fyldes med alverdens lækkerier, fx flødeskum, vaniljecreme, syltetøj, frugtmos osv. De bliver i høj grad anvendt som det hjemmelavede svar på bagerens flødeskums-fastelavnsbolle, men kan sagtens nydes året rundt!

Sådan gør du

Vandbakkelser
  • Bring vand og smør i kog i en gryde.
  • Kom mel i, på én gang, og rør dejen kraftigt til den slipper gryde og ske. Fortsæt med at røre i dejen i ca. 1 min., så den ristes af.
  • Kom dejen i en skål og lad den køle af i ca. 5 min.
  • Pisk kraftigt, lidt efter lidt, æggene i dejen, indtil den er blank og kan formes til toppe.
  • Sæt dejen i 8 toppe på en plade med bagepapir og bag vandbakkelserne midt i ovnen - åbn ikke ovndøren de første 20 min.
  • Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist.
Bagetid for vandbakkelser
  • Ca. 30 min. ved 200° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tip

Du kan også lave små vandbakkelser. Sæt i stedet 16 toppe på en plade med bagepapir og bag dem ca. 20 min. ved 200°.

Frysetip

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5508 kJ / 1316 kcal

Næringsindhold pr. 100g

950 kJ / 227 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 9,6 % 5,3 g
Kulhydrat: 22,8 % 12,7 g
Fedt: 67,6 % 17,4 g
Relateret video
Grøntsagssuppe med edamamebønner og laks

https://www.arla.dk/madløjer/ En nem kage som børn kan lave selv eller med lidt hjælp fra en voksen. Den kan varieres i en uendelighed med hindbær og hvid chokolade... eller brombær og mørk chokolade... eller æblebåde og kanel. Kun din eller dit barns fantasi sætter grænser.

Ingredienser

Vand
2 dl
Smør
100 g
Hvedemel
100 g
Sammenpiskede æg
180 g