Kanelsnegle

Kanelsnegle

60+ min
Fryseegnet
De bedste kanelsnegle er de hjemmelavede - nybagte, bløde og snaskede. Disse nemme kanelsnegle egner sig både til morgenbordet og til eftermiddagshyggen. Bag de lækre kanelsnegle og server dem nybagte med glasur.

Sådan gør du

Bagetid:

10-12 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kanelsnegle
  • Smelt smørret og hæld det i mælken. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold evt. lidt mel tilbage - dejen skal være fugtig).
  • Slå dejen godt sammen og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. ½ time.
Remonce
  • Rør smør, farin og kanel godt sammen.
Sådan laver du kanelsneglene
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 30 x 50 cm). Smør remoncen ud på dejpladen.
  • Rul dejpladen fra den lange side til en roulade, og skær ca. 25 kanelsnegle.
  • Læg sneglene i en bradepande med bagepapir - bøj den yderste dejende ind under sneglen. Lad kanelsneglene efterhæve tildækket i 15 min.
  • Pensl med æg og bag kanelsneglene midt i ovnen.
  • Lad kanelsneglene afkøle lidt og pynt med glasur.

Hvis du sætter alle 25 kanelsnegle i en almindelig bradepande, så står de lidt tæt og vil vokse en smule sammen under bagning. Hvis du ønsker helt runde kanelsnegle, som ikke er vokset sammen i kanterne, så fordel de 25 kanelsnegle på 2 bageplader i stedet for.

Hvis du vil servere nybagte kanelsnegle på morgenbordet, så halver mængden af gær og lad kanelsneglene efterhæve i køleskabet natten over. Næste morgen sætter du kanelsneglene på køkkenbordet, mens ovnen varmer op. Herefter bages kanelsneglene som angivet i opskriften.

Energiindhold for hele retten:

24219 kJ / 5788 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1480 kJ / 354 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 5,4 % 4,7 g
Kulhydrat: 53,8 % 46,8 g
Fedt: 40,8 % 16,3 g
Mere inspiration

Lækkert dansk hjemmelavet wienerbrød til morgenbordet.

Spandauer
60+ min
Spandauer
(12)
Relateret video
Kanelsnegle

Se hvordan du laver kanelsnegle her. De bedste kanelsnegle er de hjemmelavede - nybagte, bløde og snaskede! Disse nemme kanelsnegle egner sig både til morgenbordet og til eftermiddagshyggen. Bag de lækre kanelsnegle og server dem nybagte med glasur.

Ingredienser

Kanelsnegle
100 g Smør
2½ dl Mælk
25 g Gær
2 Æg
600 g Hvedemel (ca. 8½ dl)
2 tsk Stødt kardemomme
1 tsk Groft salt
Remonce
200 g Blødt smør
200 g Brun farin
1 spsk Stødt kanel
Sammenpisket æg til pensling
Glasur
2 dl Flormelis
1½ spsk Vand
Evt. kakaopulver