Kanelsnegle

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(288 vurderinger)

60+ min

De bedste kanelsnegle er hjemmelavede og de er altid et hit blandt børn og voksne. Disse nemme kanelsnegle egner sig både til morgenbordet og til eftermiddagshyggen. Bag de gammeldags kanelsnegle i muffinsforme af papir, hvis du skal have dem med på farten. Kanelsneglene smager også skønt med glasur!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Ingredienser

30 snegle pr. portion

Opskriften gælder for 1 portion

Kanelsnegle

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 500 g hvedemel (ca. 8½ dl)

Fyld

  • 150 g blødt smør
  • 1 dl sukker
  • 2 spsk stødt kanel

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • perlesukker, mandelflager - eller glasur

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kanelsnegle

  1. Lun mælken i en lille tykbundet gryde - mælken skal være fingervarm.
  2. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
  3. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage - dejen skal være fugtig).
  4. Slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ½ time.

Fyld

Rør smør, sukker og kanel godt sammen.

  1. ag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  2. Del dejen i 2 dele. Rul hver del til en firkantet plade på 25 x 40 cm - med en kagerulle. Smør fyldet på de 2 dejplader.
  3. Rul dem fra den lange side til roulader, og skær hver roulade i 15 stykker. Læg sneglene i muffinsforme af papir eller på plader med bagepapir - bøj den yderste dejende ind under sneglen.
  4. Lad sneglene efterhæve tildækket i ½ time. Pensl med æg, drys evt. med perlesukker eller mandelflager og bag kanelsneglene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 18950 kJ / 4512 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag