Kanelsnegle

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(227 vurderinger)

60+ min

Kanelsnegle er altid et hit blandt både børn og voksne. Disse nemme kanelsnegle egner sig både til morgenbordet og til eftermiddagshyggen. Bag kanelsneglene i muffinsforme af papir, hvis du skal have dem med på farten.

Ingredienser

2 snegle pr. person

Opskriften gælder for 15 personer

Kanelsnegle

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 500 g hvedemel (ca. 8½ dl)

Fyld

  • 150 g blødt smør
  • 1 dl sukker
  • 2 spsk stødt kanel

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • perlesukker, mandelflager - eller glasur

Sådan gør du

Sådan gør du

Kanelsnegle

Lun mælken i en lille tykbundet gryde - mælken skal være fingervarm. Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage - dejen skal være fugtig). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ½ time.

Fyld

Rør smør, sukker og kanel godt sammen.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 dele. Rul hver del til en firkantet plade på 25 x 40 cm - med en kagerulle. Smør fyldet på de 2 dejplader. Rul dem fra den lange side til roulader, og skær hver roulade i 15 stykker. Læg sneglene i muffinsforme af papir eller på plader med bagepapir - bøj den yderste dejende ind under sneglen. Lad sneglene efterhæve tildækket i ½ time. Pensl med æg, drys evt. med perlesukker eller mandelflager og bag kanelsneglene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 47 %

Print

Kilde: