Kanelkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(137 vurderinger)

60+ min

En god klassisk skærekage med smag af kanel og en ekstra lækker glasur. Kanelkagen er god at tage med til klassens time, på tur, eller til et sammenskudsgilde.

Ingredienser

10 stk. pr. kage

Antal portioner

  • 75 g blødt smør
  • 275 g sukker (ca. 3¼ dl)
  • 275 g hvedemel (ca. 4¾ dl)
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1½ tsk natron
  • 3½ dl kærnemælk

Glasur

  • 50 g smør
  • 250 g flormelis (ca. 4¾ dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kakao
  • 3 spsk stærk, varm kaffe

Pynt

  • knuste kaffebønne
  • fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Bland mel, kanel og natron sammen og vend det, drysset gennem en sigte, forsigtigt i dejen, skiftevis med kærnemælken. Rør til en ensartet dej. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 24 cm i diameter) Fordel dejen i springformen og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist.

Glasur

Kom smør, flormelis og de øvrige ingredienser i en gryde. Smelt det ved jævn varme og under omrøring til en glat glasur. Tilsæt evt. lidt mere kaffe hvis glasuren er for tyk.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Kagen kan fryses uden glasur

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: