Kanelkage

Kanelkage

60+ min
Fryseegnet
Kanelkage er en god klassisk skærekage med smag af kanel og en ekstra lækker glasur. Kanelkagen er god at tage med til klassens time, på tur, eller til et sammenskudsgilde. Der findes flere varianter af den klassiske kanelkage - denne opskrift på kanelkage er nem og meget lækker.

Sådan gør du

Kanelkage
  • Pisk smør og sukker godt sammen.
  • Bland mel, kanel og natron sammen og vend det i dejen - skiftevis med kærnemælken. Rør til en ensartet dej.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 24 cm i diameter). Fordel dejen i springformen og bag kagen midt i ovnen.
  • Lad kagen køle af på en bagerist.
Glasur
  • Kom smør, flormelis og de øvrige ingredienser i en gryde. Smelt det ved jævn varme og under omrøring til en glat glasur.
  • Smør glasuren på kagen og pynt evt. med appelsinskal.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Lyst til mere kage? - så prøv denne lækre krydderkage med smørcreme.

Krydderkage
60+ min
Krydderkage
(17)
Velbekomme!
Frysetip

Kagen kan fryses uden glasur

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17451 kJ / 4171 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1298 kJ / 310 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 3,7 % 2,8 g
Kulhydrat: 72,9 % 55,7 g
Fedt: 23,4 % 8,2 g

Ingredienser

Kanelkage
Blødt smør
75 g
Sukker (ca. 3¼ dl)
275 g
Hvedemel (ca. 4¾ dl)
275 g
Stødt kanel
3 tsk
Natron
1½ tsk
Kærnemælk
3½ dl
Glasur
Smør
50 g
Flormelis (ca. 4¾ dl)
250 g
Vaniljesukker
2 tsk
Kakaopulver
1 spsk
Stærk, varm kaffe
3 spsk
Pynt
Evt. fintrevet appelsinskal (usprøjtet)