Kanelkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(181 vurderinger)

60+ min

En god klassisk skærekage med smag af kanel og en ekstra lækker glasur. Kanelkagen er god at tage med til klassens time, på tur, eller til et sammenskudsgilde.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

10 stk. pr. kage

Antal portioner

  • 75 g blødt smør
  • 275 g sukker (ca. 3¼ dl)
  • 275 g hvedemel (ca. 4¾ dl)
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1½ tsk natron
  • 3½ dl kærnemælk

Glasur

  • 50 g smør
  • 250 g flormelis (ca. 4¾ dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kakaopulver
  • 3 spsk stærk, varm kaffe

Pynt

  • knuste kaffebønne
  • fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Bland mel, kanel og natron sammen og vend det, drysset gennem en sigte, forsigtigt i dejen, skiftevis med kærnemælken. Rør til en ensartet dej. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 24 cm i diameter) Fordel dejen i springformen og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist.

Glasur

Kom smør, flormelis og de øvrige ingredienser i en gryde. Smelt det ved jævn varme og under omrøring til en glat glasur. Tilsæt evt. lidt mere kaffe hvis glasuren er for tyk.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Kagen kan fryses uden glasur

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag