Kanelkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(107 vurderinger)

60+ min

En god klassisk skærekage med smag af kanel og en ekstra lækker glasur. Kanelkagen er god at tage med til klassens time, på tur, eller til et sammenskudsgilde.

Ingredienser

10 stk. pr. kage

Antal portioner
  • 75 g blødt smør
  • 275 g sukker (ca. 3¼ dl)
  • 275 g hvedemel (ca. 4¾ dl)
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1½ tsk natron
  • 3½ dl kærnemælk

Glasur

  • 50 g smør
  • 250 g flormelis (ca. 4¾ dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kakao
  • 3 spsk stærk, varm kaffe

Pynt

  • knuste kaffebønner
  • fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Bland mel, kanel og natron sammen og vend det, drysset gennem en sigte, forsigtigt i dejen, skiftevis med kærnemælken. Rør til en ensartet dej. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 24 cm i diameter) Fordel dejen i springformen og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist.

Glasur

Kom smør, flormelis og de øvrige ingredienser i en gryde. Smelt det ved jævn varme og under omrøring til en glat glasur. Tilsæt evt. lidt mere kaffe hvis glasuren er for tyk.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Kagen kan fryses uden glasur

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 23 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: