Kanelkage

Kanelkage

60+ min
Fryseegnet
Kanelkage er en god klassisk skærekage med smag af kanel og en ekstra lækker glasur. Kanelkagen er god at tage med til klassens time, på tur, eller til et sammenskudsgilde. Der findes flere varianter af den klassiske kanelkage - denne opskrift på kanelkage er nem og meget lækker.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Kanelkage
  • Pisk smør og sukker godt sammen.
  • Bland mel, kanel og natron sammen og vend det i dejen - skiftevis med kærnemælken. Rør til en ensartet dej.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en springform (ca. 24 cm i diameter). Fordel dejen i springformen og bag kagen midt i ovnen.
  • Lad kagen køle af på en bagerist.
Glasur
  • Kom smør, flormelis og de øvrige ingredienser i en gryde. Smelt det ved jævn varme og under omrøring til en glat glasur.
  • Smør glasuren på kagen og pynt evt. med appelsinskal.

Kagen kan fryses uden glasur

Energiindhold for hele retten:

17485 kJ / 4179 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1299 kJ / 310 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 3,7 % 2,8 g
Kulhydrat: 73 % 55,7 g
Fedt: 23,3 % 8,2 g
Mere inspiration

Lyst til mere kage? - så prøv denne lækre krydderkage med smørcreme.

Krydderkage
60+ min
Krydderkage
(21)

Ingredienser

Kanelkage
75 g Blødt smør
275 g Sukker (ca. 3¼ dl)
275 g Hvedemel (ca. 4¾ dl)
3 tsk Stødt kanel
1½ tsk Natron
3½ dl Kærnemælk
Glasur
50 g Smør
250 g Flormelis (ca. 4¾ dl)
2 tsk Vaniljesukker
1 spsk Kakaopulver
3 spsk Stærk, varm kaffe
Pynt
Evt. fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk