Ølkage med appelsinsmør

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(44 vurderinger)

1 timer

En dejlig kage med strejf af krydderier og citrus. Kombinationen er himmelsk og varmer på en kold dag.

Ingredienser

2 stykker pr. person

Opskriften gælder for 16 personer

  • 500 g hvedemel
  • 400 g brun farin (ca. 6½ dl)
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • 3¼ dl mørk luksusøl, fx dark ale

Appelsinsmør

  • 75 g smør
  • 1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 tsk friskpresset appelsinsaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland de tørre ingredienser i en stor skål og tilsæt den mørke øl. Rør til dejen er jævn - dejen er meget våd. Beklæd en franskbrødsform (ca. 7 x 10 x 30 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Tag kagen ud af formen, fjern bagepapiret og lad kagen køle let af på en bagerist.

Appelsinsmør

Rør smørret blødt og tilsæt appelsinskal og -saft. Stil appelsinsmørret tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Skær den lune ølkage i skiver og server den med appelsinsmørret til.

Tips

Kagen kan holde sig i et par dage i en tætlukket emballage. Smørret kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 uge.

Bagetid

Sæt kagen i en kold ovn, indstil på 175° - traditionel ovn og bag i ca. 40 min.

Frysetip

Lad kagen tø på køkkenbordet.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 16 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: