Ølkage med appelsinsmør
1 timer

Ølkage med appelsinsmør

En dejlig kage med strejf af krydderier og citrus. Kombinationen er himmelsk og varmer på en kold dag.
Fryseegnet
Bedømmelse (36 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ølkage med appelsinsmør

En dejlig kage med strejf af krydderier og citrus. Kombinationen er himmelsk og varmer på en kold dag.

2 stykker pr. person

Opskriften gælder for 16 personer

  • 500 g hvedemel
  • 400 g brun farin (ca. 6½ dl)
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • 3¼ dl mørk luksusøl, fx dark ale

Appelsinsmør

  • 75 g smør
  • 1 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 tsk friskpresset appelsinsaft

Fremgangsmåde:

Bland de tørre ingredienser i en stor skål og tilsæt den mørke øl. Rør til dejen er jævn - dejen er meget våd. Beklæd en franskbrødsform (ca. 7 x 10 x 30 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Tag kagen ud af formen, fjern bagepapiret og lad kagen køle let af på en bagerist.

Appelsinsmør

Rør smørret blødt og tilsæt appelsinskal og -saft. Stil appelsinsmørret tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Skær den lune ølkage i skiver og server den med appelsinsmørret til.

Tips

Kagen kan holde sig i et par dage i en tætlukket emballage. Smørret kan stå tildækket i køleskabet i ca. 1 uge.

Bagetid

Sæt kagen i en kold ovn, indstil på 175° - traditionel ovn og bag i ca. 40 min.

Tips

Lad kagen tø på køkkenbordet.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 16 %
Print