Krydderkage

Krydderkage

60+ min
En skøn krydderkage med blød smørcreme. Krydderkagen er fyldt med varme krydderier. Kanel, kardemomme, ingefær og nellike får krydderkagen til at dufte skønt, allerede inden du tager den ud af ovnen. Krydderkagen har et lag af smørcreme med appelsin i midten og ovenpå. Kagen er en skøn efterårs- og vinterkage. Og i anledningen af den søde juletid er det også altid et hit at servere en dejlig krydderkage.
https://www.arla.dk/opskrifter/krydderkage/

Sådan gør du

Krydderkage
  • Pisk smør, sukker og salt luftigt. Pisk æggene i.
  • Bland mel, krydderier og natron sammen og pisk det i smørblandingen sammen med kærnemælk. Pisk til dejen er ensartet.
  • Fordel dejen i en smurt rugbrødsform (ca. 1½ liter) og bag kagen midt i ovnen ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn. Tjek om krydderkagen er gennembagt med en kødnål.
  • Lad kagen køle helt af i formen på en bagerist.
Smørcreme
  • Pisk smørret luftigt i en skål.
  • Tilsæt flormelis lidt ad gangen. Pisk indtil cremen er glat.
  • Tilsæt appelsinskal og -saft og pisk smørcremen kortvarigt.
Sådan samler du krydderkagen
  • Flæk kagen på midten og fordel halvdelen af smørcremen på den underste del af kagen.
  • Læg toppen på og fordel resten af smørcremen herpå.
  • Pynt med appelsinstrimler og sæt kagen i køleskabet i ca. ½ time, så smørcremen bliver fast og kagen skærbar.

Kagen kan fryses uden smørcreme.

Energiindhold for hele retten:

22964 kJ / 5489 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1583 kJ / 378 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 3,8 % 3,5 g
Kulhydrat: 47,4 % 44,1 g
Fedt: 48,8 % 20,9 g
Mere inspiration

Squashkage er en anden skøn efterårs- og vinterklassiker.

Squashkage
60+ min
Squashkage
(119)
Relateret video
Krydderkage

En skøn krydderkage med blød smørcreme. Krydderkagen er fyldt med varme krydderier. Kanel, kardemomme, ingefær og nellike får krydderkagen til at dufte skønt allerede inden du tager den ud af ovnen. Krydderkagen har et lag af smørcreme med appelsin i midten og ovenpå. Kagen er en skøn efterårs- og vinterkage. Og i anledningen af den søde juletid er det også altid et hit at servere en dejlig krydderkage.

Ingredienser

Krydderkage
150 g Blødt smør
200 g Rørsukker (ca. 2¼ dl)
½ tsk Groft salt
2 Æg
300 g Hvedemel (ca. 5½ dl)
1 spsk Stødt ingefær
1 spsk Stødt kanel
1 spsk Stødt kardemomme
1 tsk Stødt nellike
1 tsk Natron
2½ dl Kærnemælk
Smørcreme
200 g Blødt smør
200 g Flormelis (ca. 8 dl)
1 spsk Fintreven appelsinskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset appelsinsaft
Pynt
Appelsinskal (usprøjtet) i tynde strimler