Chokolademuffins

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(88 vurderinger)

45 min

Lækre muffins med chokoladestykker. Chokolademuffins er en favorit til både hverdag og fest.

Ingredienser

2 muffins pr. person

Antal portioner
  • 150 g blødt smør
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 2 æg
  • 125 g hvedemel (ca. 2¼ dl)
  • ½ tsk stødt kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ dl mælk
  • 100 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt mellem hvert. Bland mel, kanel og bagepulver sammen og vend det (evt. drysset gennem en sigte) i æggeblandingen skiftevis med mælk - vend chokoladen i til sidst.

Fordel dejen i 12 smurte og meldryssede muffinsforme. Stil dem på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Lad de bagte chokolademuffins køle lidt af i formene - på en bagerist.

Tip

Drys de afkølede muffins med flormelis.

Bagetid

Ca. 16 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 57 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: