Chokolademuffins

Chokolademuffins

45 min
Fryseegnet
Lækre amerikanske chokolademuffins med intens chokoladesmag. Disse chokolademuffins er nemme at lave og smager virkelig af chokolade. Chokolademuffins er en sikker vinder på kagebordet eller som ta' med kage. Tricket til at få luftige chokolademuffins, er at røre så lidt som muligt i dejen - dejen må gerne være klumpet. Disse chokolademuffins er lige sagen for en rigtig chokoladeelsker... Velbekomme!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 5 min. ved 225° - traditionel ovn. Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Chokolademuffins
  • Bland mel, sukker, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en stor skål. Lav en fordybning i midten.
  • Pisk mælk og æg let sammen og hæld det ned i fordybningen sammen med det smeltede smør.
  • Rør dejen let sammen med en dejskraber og vend chokoladestykkerne i - hold ca. ½ dl chokoladestykker tilbage. Rør ikke for længe - dejen må gerne være klumpet.
  • Fordel dejen i muffinsforme og læg de resterende chokoladestykker ovenpå.
  • Bag kagerne midt i ovnen - først ca. 5 min. ved 225°, skru derefter temperaturen ned til 175° og bag kagerne i yderligere ca. 15 min. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

Det er vigtigt at vende de tørre og de fugtige ingredienser sammen så let som muligt - ellers vil kagerne ikke hæve op og få den flotte rundede facon som er kendetegnet ved amerikanske muffins.

Erstat evt. mælk med kærnemælk for ekstra svampede muffins.

Energiindhold for hele retten:

16603 kJ / 3968 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1391 kJ / 332 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 6,6 % 5,4 g
Kulhydrat: 57,9 % 47,4 g
Fedt: 35,5 % 13,3 g
Mere inspiration

Nem smørcreme til din chokolademuffin...

Relateret video
Chokolademuffins

Ingredienser

Chokolademuffins
250 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
250 g Sukker (ca. 3 dl)
50 g Kakaopulver (ca. 1 dl)
3 tsk Bagepulver
½ tsk Groft salt
2½ dl Mælk
2 Æg
100 g Smør - smeltet
175 g Grofthakket mørk chokolade eller chokoladeknapper
16 Papirmuffinsforme (ca. 1 dl)