Rabarbermuffins med hvid chokolade og mandler

Bedømmelse

(137 vurderinger)

45 min

Uhmm de muffins er lækre - må vi få opskriften! Rabarberne gør muffinsene både saftige, søde og syrlige på den virkelig gode måde. Har du ikke rabarber, kan du fint bruge bær i stedet.

Ingredienser

12 stk.

Antal portioner
  • 250 g smør
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 4 æg
  • 300 g rabarber i mindre stykker, friske eller frosne
  • 100 g grofthakket hvid chokolade
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 100 g smuttede, hakkede mandler
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert. Bland rabarber og chokolade sammen og drys lidt mel over. Vend mandler, bagepulver og appelsinskal i resten af melet og tilsæt det til æggeblandingen sammen med rabarber og chokolade. Vend dejen godt sammen. Kom store papirmuffinsforme i en fast muffinsform med 12 huller. Fyld formene ⅔ op og bag de 12 muffins midt i ovnen - til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175° - varmluft.

Tips

I stedet for mandler kan du bruge tilsvarende mængde revet marcipan.
I stedet for rabarber kan du bruge bær, friske eller frosne. Appelsinskal kan erstattes af citronskal. Fx smager kombinationen blåbær og citronskal rigtig dejligt.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 22420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 50 %

Print

Kilde: