Rabarberkompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

Lækker rabarberkompot af søde og syrlige rabarber. Server som her rabarberkompotten med hasselnøddetopping og vaniljeflødeskum.

Ingredienser

Antal portioner

Rabarberkompot

  • 1 kg rabarber i 1 cm stykker
  • 175 g sylte sukker (ca. 2 dl)

Hasselnøddetopping

  • 1 dl hasselnøddemel
  • 2½ spsk rørsukker
  • ½ spsk vand
  • 50 g smør
  • 50 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 2½ spsk rørsukker
  • ½ dl cornflakes

Vaniljeflødeskum

Sådan gør du

Sådan gør du

Rabarberkompot

Bring rabarber og syltesukker i kog i en tykbundet gryde. Lad det koge ved svag varme i ca. 10 min. Smag til og lad det køle let af.

Hasselnøddetopping

Blend hasselnøddemel, rørsukker og vand i en foodprocessor til en jævn blanding. Lad smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt hasselnødder, sukker og hasselnøddeblandingen og steg det ved jævn til kraftig varme i ca. 5 min. og under omrøring. Tilsæt cornflakes og lad toppingen køle af på bagepapir på en bagerist.

Vaniljeflødeskum

Kom fløde og vaniljekorn i en skål og pisk det til flødeskum. Fordel kompotten i portionsskåle, anret med hasselnøddetopping og vaniljeflødeskum.

Tip

Brug eventuelt rabarberkompotten i det salte køkken og smag den til med forskellige krydderier.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,3 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: