Når det er forår kan vi ikke få nok af de skønne rabarber - prøv denne lækre rabarbertrifli.
Brug eventuelt rabarberkompotten i det salte køkken og smag den til med forskellige krydderier. Prøv fx at tilsætte 3 spsk chilisauce - så har du en dejlig hot rabarberkompot.
Rabarber kan fryses rå. Snit dem i passende stykker og frys dem, så du har en portion klar til kompot - eller som fyld i en kage.
Rabarberkompot kan også tilberedes i en gryde. Kom rabarberne i en gryde med en smule vand, vaniljekorn og -stang og sukker. Bring det langsomt i kog ved svag varme og kog kompotten i ca. 3 min.
3773 kJ / 902 kcal
539 kJ / 129 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 2 % | 0,6 g |
Kulhydrat: | 96,5 % | 30,6 g |
Fedt: | 1,5 % | 0,2 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.