Smuk og supernem rabarberkompot af de dejlige søde, syrlige rabarber. Server rabarberkompot med fx flødeskum og makroner, eller brug den i en anden rabarberkompot dessert. Du kan også bruge rabarberkompot som det sur/søde tilbehør til grydestegt kylling eller servere rabarberkompot til skyr. Endelig er rabarberkompot et virkeligt lækkert tilbehør til ost.
Når det er forår kan vi ikke få nok af de skønne rabarber - prøv denne lækre rabarbertrifli.
Brug eventuelt rabarberkompotten i det salte køkken og smag den til med forskellige krydderier. Prøv fx at tilsætte 3 spsk chilisauce - så har du en dejlig hot rabarberkompot. Rabarber kan fryses rå. Snit dem i passende stykkker og frys dem, så du har en portion klar til kompot - eller som fyld i en kage. Har du mange rabarber du vil lave til kompot, så kan du fylde en bradepande og klare det i ovnen.
3784 kJ / 904 kcal
529 kJ / 126 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 2 % | 0,6 g |
Kulhydrat: | 96,5 % | 30 g |
Fedt: | 1,5 % | 0,2 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.