Rabarberkompot
&format=webp)
Lækker og supernem opskrift på rabarberkompot af sommerens dejlige søde og syrlige rabarber. Server kompotten med fx flødeskum og makroner, eller brug den i en anden dessert med rabarber. Du kan også bruge rabarberkompotten som det sur/søde tilbehør til grydestegt kylling eller servere den til skyr. Endelig er rabarberkompot et virkeligt lækkert tilbehør til ost.
Ingredienser
Rabarberkompot
500 g
Rensede vinrabarber
|
|
---|---|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
200 g
Sukker (ca. 2¼ dl)
|
Sådan gør du
Rabarberkompot
Brug eventuelt rabarberkompotten i det salte køkken og smag den til med forskellige krydderier. Prøv fx at tilsætte 3 spsk chilisauce - så har du en dejlig hot rabarberkompot.
Rabarberkompot kan også tilberedes i en gryde. Kom rabarberne i en gryde med en smule vand, vaniljekorn og -stang og sukker. Bring det langsomt i kog ved svag varme og kog kompotten i ca. 3 min.
Rabarber kan fryses rå. Snit dem i passende stykker og frys dem, så du har en portion klar til kompot - eller som fyld i en kage.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3773 kJ / 902 kcal
Næringsindhold pr. 100g
539 kJ / 129 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,7 g |
Protein: | 2 % | 0,6 g |
Kulhydrat: | 96,5 % | 30,6 g |
Fedt: | 1,5 % | 0,2 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
