Rabarberkompot

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

Lækker rabarberkompot af søde og syrlige rabarber. Server som her rabarberkompotten med hasselnøddetopping og vaniljeflødeskum.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Rabarberkompot

  • 1 kg rabarber i 1 cm stykker
  • 175 g sylte sukker (ca. 2 dl)

Hasselnøddetopping

  • 1 dl hasselnøddemel
  • 2½ spsk rørsukker
  • ½ spsk vand
  • 50 g smør
  • 50 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 2½ spsk rørsukker
  • ½ dl cornflakes

Vaniljeflødeskum

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rabarberkompot

Bring rabarber og syltesukker i kog i en tykbundet gryde. Lad det koge ved svag varme i ca. 10 min. Smag til og lad det køle let af.

Hasselnøddetopping

Blend hasselnøddemel, rørsukker og vand i en foodprocessor til en jævn blanding. Lad smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt hasselnødder, sukker og hasselnøddeblandingen og steg det ved jævn til kraftig varme i ca. 5 min. og under omrøring. Tilsæt cornflakes og lad toppingen køle af på bagepapir på en bagerist.

Vaniljeflødeskum

Kom fløde og vaniljekorn i en skål og pisk det til flødeskum. Fordel kompotten i portionsskåle, anret med hasselnøddetopping og vaniljeflødeskum.

Tip

Brug eventuelt rabarberkompotten i det salte køkken og smag den til med forskellige krydderier.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,3 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 54 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag