Stegte sild med rabarbersylt

Stegte sild med rabarbersylt

30 min
Stegte sild er retro mad, som fortjener at komme frem i lyset. Sild smager rigtig godt, de er sunde, billige og så er det godt for co2 regnskabet, hvis vi skifter noget af kødet ud med fisk, fra de danske farvande.

Sådan gør du

  • Bring eddike og sukker i kog i en lille gryde. Kog blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. ½ min. Kom rabarberstykkerne i sukkerlagen og kog dem ved jævn varme, uden omrøring og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad rabarberne køle lidt af - hvis du vil bevare de hele rabarberstykker, skal du ikke røre rundt.
Spidskålssalat
  • Mos osten let. Læg spidskål og ost lagvis i en skål. Drys med purløg og peber.
  • Klip finnerne af sildefileterne og fjern eventuelle ben. Skyl fileterne og læg dem med kødsiden opad. Dup fiskekødet tørt med et stykke køkkenrulle - skindsiden skal være fugtig for at rugmelet hænger ved. Drys indersiden med salt og peber og purløg. Luk sildene om fyldet og vend dem i rugmel. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg sildene ved kraftig varme i ca. 3 min. - pres med en paletkniv så de ikke åbner sig. Tilsæt resten af smørret og vend sildene. Steg dem ved jævn varme, ca. 4 min. på den anden side. Server de stegte sild med spidskålssalat, rabarbersylt og kogte kartofler.
Mere inspiration

Har du rabarber i overflod?

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10822 kJ / 2587 kcal

Næringsindhold pr. 100g

435 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 21,1 % 5,4 g
Kulhydrat: 49,5 % 12,7 g
Fedt: 29,4 % 3,5 g
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Hvid balsamicoeddike
3 spsk
Sukker (ca. 1 dl)
85 g
Rabarber i korte stykker
300 g
Spidskålssalat
100 g
Fintsnittet spidskål
300 g
Fintklippet purløg
½ dl
Friskkværnet peber
Rensede ferske dobbelt sildefileter (ca. 500 g)
8
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
1 tsk
Fintklippet purløg
1 dl
Groft rugmel (ca. 1½ dl)
75 g
Smør
50 g
Tilbehør
Kartofler - koges
1 kg