Stegte sild med rabarbersylt
30 min
•
Stegte sild er retro mad, som fortjener at komme frem i lyset. Sild smager rigtig godt, de er sunde, billige og så er det godt for co2 regnskabet, hvis vi skifter noget af kødet ud med fisk, fra de danske farvande.
Ingredienser
3 spsk
Hvid balsamicoeddike
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
300 g
Rabarber i korte stykker
|
Spidskålssalat
100 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
300 g
Fintsnittet spidskål
|
|
½ dl
Fintklippet purløg
|
|
Friskkværnet peber
|
8
Rensede ferske dobbelt sildefileter (ca. 500 g)
|
|
---|---|
¾ tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Friskkværnet peber
|
|
1 dl
Fintklippet purløg
|
|
75 g
Groft rugmel (ca. 1½ dl)
|
|
50 g
Smør
|
Tilbehør
1 kg
Kartofler - koges
|
---|
Sådan gør du
Spidskålssalat
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10822 kJ / 2587 kcal
Næringsindhold pr. 100g
435 kJ / 104 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 21,1 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 49,5 % | 12,7 g |
Fedt: | 29,4 % | 3,5 g |
Relateret video
Sådan bruger du rabarber
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.