Stegte sild med rabarbersylt
30 min

Stegte sild med rabarbersylt

Stegte sild er retro mad, som fortjener at komme frem i lyset. Sild smager rigtig godt, de er sunde, billige og så er det godt for co2 regnskabet, hvis vi skifter noget af kødet ud med fisk, fra de danske farvande.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Stegte sild med rabarbersylt

Stegte sild er retro mad, som fortjener at komme frem i lyset. Sild smager rigtig godt, de er sunde, billige og så er det godt for co2 regnskabet, hvis vi skifter noget af kødet ud med fisk, fra de danske farvande.

Antal portioner
  • 3 spsk hvid balsamicoeddike
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 300 g rabarber i korte stykker

Spidskålssalat

  • 8 rensede ferske sildefileter (ca. 500 g)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 dl fintklippet purløg
  • 75 g groft rugmel (ca. 1½ dl)
  • 50 g smør

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - koges

Fremgangsmåde:

Bring eddike og sukker i kog i en lille gryde. Kog blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. ½ min. Kom rabarberstykkerne i sukkerlagen og kog dem ved jævn varme, uden omrøring og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad rabarberne køle lidt af - hvis du vil bevare de hele rabarberstykker, skal du ikke røre rundt.

Spidskålssalat

Mos osten let. Læg spidskål og ost lagvis i en skål. Drys med purløg og peber.

Klip finnerne af sildefileterne og fjern eventuelle ben. Skyl fileterne og læg dem med kødsiden opad. Dup fiskekødet tørt med et stykke køkkenrulle - skindsiden skal være fugtig for at rugmelet hænger ved. Drys indersiden med salt og peber og purløg. Luk sildene om fyldet og vend dem i rugmel. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg sildene ved kraftig varme i ca. 3 min. - pres med en paletkniv så de ikke åbner sig. Tilsæt resten af smørret og vend sildene. Steg dem ved jævn varme, ca. 4 min. på den anden side. Server de stegte sild med spidskålssalat, rabarbersylt og kogte kartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,3 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 40 %
Print