Stegte sild med rabarbersylt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

30 min

Stegte sild er retro mad, som fortjener at komme frem i lyset. Sild smager rigtig godt, de er sunde, billige og så er det godt for co2 regnskabet, hvis vi skifter noget af kødet ud med fisk, fra de danske farvande.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 spsk hvid balsamicoeddike
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 300 g rabarber i korte stykker

Spidskålssalat

  • 8 rensede ferske dobbelt sildefileter (ca. 500 g)
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 dl fintklippet purløg
  • 75 g groft rugmel (ca. 1½ dl)
  • 50 g smør

Tilbehør

  • 1 kg kartofler - koges

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring eddike og sukker i kog i en lille gryde. Kog blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. ½ min. Kom rabarberstykkerne i sukkerlagen og kog dem ved jævn varme, uden omrøring og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad rabarberne køle lidt af - hvis du vil bevare de hele rabarberstykker, skal du ikke røre rundt.

Spidskålssalat

Mos osten let. Læg spidskål og ost lagvis i en skål. Drys med purløg og peber.

Klip finnerne af sildefileterne og fjern eventuelle ben. Skyl fileterne og læg dem med kødsiden opad. Dup fiskekødet tørt med et stykke køkkenrulle - skindsiden skal være fugtig for at rugmelet hænger ved. Drys indersiden med salt og peber og purløg. Luk sildene om fyldet og vend dem i rugmel. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg sildene ved kraftig varme i ca. 3 min. - pres med en paletkniv så de ikke åbner sig. Tilsæt resten af smørret og vend sildene. Steg dem ved jævn varme, ca. 4 min. på den anden side. Server de stegte sild med spidskålssalat, rabarbersylt og kogte kartofler.

Sådan bruger du rabarber

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 13270 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,3 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 40 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag