Rabarbersaft

Rabarbersaft

Klassisk hjemmelavet rabarbersaft er en lækker ren saft med kun få ingredienser. Det kan anbefales at bruge vinrabarber eller jordbærrabarber, hvis du vil have den den flotte og intense lyserøde farve... Rabarbersaft kan bruges som en skøn saftevand, men den kan også give smag til sauce, drikke med eller uden alkohol - og til at give din danskvand et boost. Når du koger rabarbersaft, kan du bruge rabarberresterne til en skøn rabarberkompot.
Mere inspiration

Blend rabarberstykkerne og brug kompotten i en skøn trifli. Find opskriften på rabarbertrifli her.

Rabarbertrifli
60+ min
Rabarbertrifli
(213)
Velbekomme!
Tips

Server med isterninger og pynt med tynde strimler af rabarber og/eller citronskiver. Du kan også bruge rabarbersaften ufortyndet i drinks. Frys rabarbersaft i isterningbakker og kom dem i vand/danskvand, når det skal piftes lidt op.

Brug en rest

Gem rabarberstykkerne, når du har siet saften fra. De kan blendes og bruges som rabarberkompot. Server rabarberkompotten til ost, grydestegt kylling eller brug den til rabarbertrifli.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3931 kJ / 3931 kcal

Næringsindhold pr. 100g

374 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 1,4 % 0,3 g
Kulhydrat: 97,6 % 21,5 g
Fedt: 1 % 0,1 g
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser