Rabarbersaft

Rabarbersaft

Klassisk hjemmelavet rabarbersaft er en lækker ren saft med kun få ingredienser. Det kan anbefales at bruge vinrabarber eller jordbærrabarber, hvis du vil have den den flotte og intense lyserøde farve... Rabarbersaft kan bruges som en skøn saftevand eller kan fryses til sodavandsis, og den kan også give smag til sauce, drikke med eller uden alkohol - og til at give din danskvand et boost. Når du koger rabarbersaft, kan du bruge rabarberresterne til en skøn rabarberkompot.
https://www.arla.dk/opskrifter/rabarbersaft/

Sådan gør du

Rabarbersaft
  • Bring vand og sukker i kog, og kog til sukkeret er opløst.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt rabarber. Lad blandingen køle af og læg låg på. Stil rabarberblandingen på køl i 2-3 dage.
  • Sigt blandingen gennem et rent viskestykke og hæld saften på rengjorte flasker. Opbevar den færdige saft på køl.
  • Bland 1 del saft med 1 del vand ved servering. Server med isterninger og evt. en skive citron.

Server med isterninger og pynt med tynde strimler af rabarber og/eller citronskiver. Du kan også bruge rabarbersaften ufortyndet i drinks. Frys rabarbersaft i isterningbakker og kom dem i vand/danskvand, når det skal piftes lidt op. Lav "sodavandsis" - hæld saften i ispindeforme med pind - frys dem ca. 7 timer.

Gem rabarberstykkerne, når du har siet saften fra. De kan blendes og bruges som rabarberkompot. Server rabarberkompotten til ost, grydestegt kylling eller brug den til rabarbertrifli.

Energiindhold for hele retten:

16400 kJ / 3920 kcal

Næringsindhold pr. 100g

373 kJ / 89 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 1,4 % 0,3 g
Kulhydrat: 97,6 % 21,4 g
Fedt: 1 % 0,1 g
Mere inspiration

Her en opskrift på endnu en skøn hjemmelavet saft.

Hyldeblomstsaft
30 min
Hyldeblomstsaft
(18)
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Rabarbersaft
2 liter Vand
900 g Sukker
1½ kg Vinrabarber eller jordbærrabarber i mindre stykker