Rabarbertrifli

Rabarbertrifli

60+ min
Rabarbertrifli - forårets forrygende dessert! Rabarbertrifli er en nem dessert, som smager himmelsk. Ordet trifli kommer fra det engelske ord trifle (bagatel) og henviser til enkeltheden i den skønne rabarberdessert. Dessert med rabarber er et must, når de smukke røde stængler melder deres ankonst i det tidlige forår - og denne rabarberdessert i glas er både nem og hurtig at lave - og så smager den bare så dejligt. Hjemmelavet rabarbertrifli er et hit til både eftermiddagskaffen og som dessert.

Sådan gør du

Rabarberkompot
  • Kom rabarber i en gryde med vand og sukker.
  • Bring det langsomt i kog ved svag varme og under låg i 5-10 min. - rabarberne skal være møre, men ikke helt udkogte. Lad rabarberkompotten køle helt af.
Vaniljecreme
  • Rør æggeblommer, sukker, vanilje og maizena sammen i en tykbundet gryde. Kom mælken i.
  • Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i 2-3 min.
  • Hæld cremen i en skål og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Lad cremen køle af og rør den herefter godt igennem.
  • Pisk fløden til et let skum og vend den i den kolde creme.
Crumble
  • Lad smørret bruse op på en pande ved jævn varme.
  • Tilsæt havregryn, mandler og sukker og rist blandingen igennem under omrøring - til alt er sprødt og let gyldent. Lad blandingen afkøle på et stykke bagepapir.
Sådan samler du rabartriflien
  • Læg rabarberkompot, crumble og vaniljecreme lagvis i glas (a ca. 2½ dl).
  • Pynt med skovsyre og server.
Mere inspiration

Kan man få for mange desserter med rabarber i sæsonen? Prøv også denne lækre rabarbercrumble.

Rabarbercrumble
45 min
Rabarbercrumble
(15)
Velbekomme!
Tips

Erstat cremen med flødeskum for en endnu nemmere dessert. Crumble kan også erstattes med 150 g knuste makroner.

Variation

Er det ikke sæson for rabarber, så kan du lave trifli med kompot/mos af anden frugt. Æbler er oplagt, men blandede bær - evt. fra frost - kan også bruges.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11897 kJ / 2843 kcal

Næringsindhold pr. 100g

843 kJ / 201 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 5,8 % 2,9 g
Kulhydrat: 35,8 % 17,7 g
Fedt: 58,4 % 13,3 g
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Rabarberkompot
Rabarber i mindre stykker
500 g
Vand
1 spsk
Sukker (ca. 85 g)
1 dl
Vaniljecreme
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
2
Sukker
3 spsk
Vaniljestang - kornene heraf
½
Majsstivelse, fx maizena
1 spsk
Sødmælk
¼ liter
¼ liter
Crumble
Smør
50 g
Havregryn
100 g
Hakkede mandler
50 g
Sukker
3 spsk
Pynt
Skovsyre