

Rabarbertrifli
60+ min
Trifli var populære desserter op til omkring 1960'erne. Ordet kommer af engelske trifle (bagatel). Denne rabarbertrifli er ganske enkelt en super lækker rabarber dessert.
Ingredienser
Antal portioner
- ½ dl vand
- 85 g sukker (ca. 1 dl)
- 400 g rabarber i skiver
- 2 tsk kartoffelmel
- 2 tsk vand
- 50 g hakkede, smuttede mandler
Creme
- 2 æggeblommer - evt. pasteuriserede (ca. 2 spsk)
- 3 spsk sukker
- 1 spsk majsstivelse, fx maizena
- ¼ liter sødmælk
-
¼ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 150 g letknuste makroner
Pynt
- smuttede mandel i skiver og knuste makroner
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt rabarberne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 2 min. - rabarberne skal være møre. Rør en jævning af kartoffelmel og vand. Tag rabarberne af varmen og rør jævningen i. Vend mandlerne i rabarberkompotten og lad den køle af.
Creme
Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde. Kom mælken i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til. Pisk fløden til et let skum og rør ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.
Læg creme, knuste makroner og rabarberkompot lagvis i glas (a ca. 2½ dl). Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum.
Sådan bruger du rabarber
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 11710 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 33,1 g
- Protein: 7 %
- Kulhydrat: 38 %
- Fedt: 55 %