Rabarbertrifli
60+ min

Rabarbertrifli

Trifli var populære desserter op til omkring 1960'erne. Ordet kommer af engelske trifle (bagatel). Denne rabarbertrifli er ganske enkelt en super lækker rabarber dessert.
Bedømmelse (150 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarbertrifli

Trifli var populære desserter op til omkring 1960'erne. Ordet kommer af engelske trifle (bagatel). Denne rabarbertrifli er ganske enkelt en super lækker rabarber dessert.

Antal portioner
  • ½ dl vand
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 400 g rabarber i skiver
  • 2 tsk kartoffelmel
  • 2 tsk vand
  • 50 g hakkede, smuttede mandler

Creme

  • 150 g letknuste makroner

Pynt

  • smuttede mandler i skiver og knuste makroner

Fremgangsmåde:

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt rabarberne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 2 min. - rabarberne skal være møre. Rør en jævning af kartoffelmel og vand. Tag rabarberne af varmen og rør jævningen i. Vend mandlerne i rabarberkompotten og lad den køle af.

Creme

Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde. Kom mælken i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til. Pisk fløden til et let skum og rør ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.

Læg creme, knuste makroner og rabarberkompot lagvis i glas (a ca. 2½ dl). Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,1 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 55 %
Print