Rabarbertrifli - Opskrifter - Arla

Rabarbertrifli

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(179 vurderinger)

60+ min

Trifli var populære desserter op til omkring 1960'erne. Ordet kommer af engelske trifle (bagatel). Denne rabarbertrifli er ganske enkelt en super lækker rabarber dessert.

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ dl vand
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 400 g rabarber i skiver
  • 2 tsk kartoffelmel
  • 2 tsk vand
  • 50 g hakkede, smuttede mandler

Creme

  • 150 g letknuste makroner

Pynt

  • smuttede mandel i skiver og knuste makroner

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt rabarberne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 2 min. - rabarberne skal være møre. Rør en jævning af kartoffelmel og vand. Tag rabarberne af varmen og rør jævningen i. Vend mandlerne i rabarberkompotten og lad den køle af.

Creme

Rør æggeblommer, sukker og maizena sammen i en tykbundet gryde. Kom mælken i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min. Lad cremen køle af i en skål - rør af og til. Pisk fløden til et let skum og rør ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt.

Læg creme, knuste makroner og rabarberkompot lagvis i glas (a ca. 2½ dl). Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med flødeskum.

Sådan bruger du rabarber

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,1 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: