Skyr med rabarber og sprød mysli

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(71 vurderinger)

1 timer

En skøn mundfuld til både morgenmad, brunch, mellemmåltid og dessert - hverdag, weekend og fest. Himmelsk!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Rabarberkompot

  • 375 g rabarber i korte stykker
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • ¾ tsk vaniljesukker

Sprød mysli

  • 40 g grovvalsede havregryn (ca. 1 dl)
  • 50 g hakkede mandler
  • 1 spsk græskarkerner
  • ½ spsk sesamfrø
  • 25 g smør
  • 1 spsk lys sirup

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rabarberkompot

Bland rabarberstykker, sukker og vaniljesukker i en bradepande. Bag rabarberne midt i ovnen i ca. 10 min. Rør dem igennem og bag i yderligere ca. 10 min. Lad rabarberkompotten køle af.

Sprød mysli

Bland alle ingredienser godt og pres blandingen ud i et tyndt lag (ca. 18 x 25 cm) på et stykke bagepapir. Bag myslien midt i ovnen. Lad den sprøde mysli køle af.

Fordel kompotten i 4 glas, top op med skyr og pynt med mysli. Du kan servere resten af den sprøde mysli i en lille skål, så kan man selv komme mere på.

Bagetid for rabarber

Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.

Bagetid for mysli

Ca. 25 min. ved 150° - traditionel ovn.

Tip

I stedet for rabarber kan du bruge skrællede æbler, fx belle de boskoop.

Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,5 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 27 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag