Skyr med rabarber og sprød mysli

1 time
Skyr med rabarber og sprød mysli

En skøn mundfuld til både morgenmad, brunch, mellemmåltid og dessert - hverdag, weekend og fest. Himmelsk!

Ingredienser

Rabarberkompot

375 g Rabarber i korte stykker
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
¾ tsk Vaniljesukker

Sprød mysli

40 g Grovvalsede havregryn (ca. 1 dl)
50 g Hakkede mandler
1 spsk Græskarkerner
½ spsk Sesamfrø
25 g Smør
1 spsk Lys sirup
4 dl Skyr naturel

Sådan gør du

Rabarberkompot

  • Bland rabarberstykker, sukker og vaniljesukker i en bradepande. Bag rabarberne midt i ovnen i ca. 10 min. ved 225° - varmluft. Rør dem igennem og bag i yderligere ca. 10 min. Lad rabarberkompotten køle af.

Sprød mysli

  • Bland alle ingredienser godt og pres blandingen ud i et tyndt lag (ca. 18 x 25 cm) på et stykke bagepapir. Bag myslien midt i ovnen i ca. 25 min. ved 150° - traditionel ovn. Lad den sprøde mysli køle af.
  • Fordel kompotten i 4 glas, top op med skyr og pynt med mysli. Du kan servere resten af den sprøde mysli i en lille skål, så kan man selv komme mere på.

I stedet for rabarber kan du bruge skrællede æbler, fx belle de boskoop.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6390 kJ / 1527 kcal

Næringsindhold pr. 100g

607 kJ / 145 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 18,4 % 6,6 g
Kulhydrat: 48,5 % 17,3 g
Fedt: 33,1 % 5,4 g
Relateret video Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

https://www.arla.dk/opskrifter/skyr-med-rabarber-og-sprod-mysli/