Når det er rabarbertid, er der ikke noget skønnere end at have rabarberkompot på lager.
I stedet for rabarber kan du bruge skrællede æbler, fx belle de boskoop.
6428 kJ / 1536 kcal
611 kJ / 146 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 18,2 % | 6,6 g |
Kulhydrat: | 48,2 % | 17,3 g |
Fedt: | 33,6 % | 5,6 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
Rabarber i korte stykker
|
375 g |
---|---|
Sukker (ca. 1½ dl)
|
125 g |
Vaniljesukker
|
¾ tsk |
Grovvalsede havregryn (ca. 1 dl)
|
40 g |
---|---|
Hakkede mandler
|
50 g |
Græskarkerner
|
1 spsk |
Sesamfrø
|
½ spsk |
Smør
|
25 g |
Lys sirup
|
1 spsk |
4 dl |