Skyr med rabarber og sprød mysli

Skyr med rabarber og sprød mysli

1 time
En skøn mundfuld til både morgenmad, brunch, mellemmåltid og dessert - hverdag, weekend og fest. Himmelsk!

Sådan gør du

Rabarberkompot
  • Bland rabarberstykker, sukker og vaniljesukker i en bradepande. Bag rabarberne midt i ovnen i ca. 10 min. Rør dem igennem og bag i yderligere ca. 10 min. Lad rabarberkompotten køle af.
Sprød mysli
  • Bland alle ingredienser godt og pres blandingen ud i et tyndt lag (ca. 18 x 25 cm) på et stykke bagepapir. Bag myslien midt i ovnen. Lad den sprøde mysli køle af.
  • Fordel kompotten i 4 glas, top op med skyr og pynt med mysli. Du kan servere resten af den sprøde mysli i en lille skål, så kan man selv komme mere på.
Bagetid for rabarber
  • Ca. 20 min. ved 225° - varmluft.
Bagetid for mysli
  • Ca. 25 min. ved 150° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Når det er rabarbertid, er der ikke noget skønnere end at have rabarberkompot på lager.

Rabarberkompot
15 min
Rabarberkompot
(29)
Velbekomme!
Tip

I stedet for rabarber kan du bruge skrællede æbler, fx belle de boskoop.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6428 kJ / 1536 kcal

Næringsindhold pr. 100g

611 kJ / 146 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 18,2 % 6,6 g
Kulhydrat: 48,2 % 17,3 g
Fedt: 33,6 % 5,6 g
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Rabarberkompot
Rabarber i korte stykker
375 g
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Vaniljesukker
¾ tsk
Sprød mysli
Grovvalsede havregryn (ca. 1 dl)
40 g
Hakkede mandler
50 g
Græskarkerner
1 spsk
Sesamfrø
½ spsk
Smør
25 g
Lys sirup
1 spsk