Rabarbercrumble

45 min
Rabarbercrumble

Rabarbercrumble - nem og altid lækker opskrift med syrlige rabarber.. En nem kage eller dessert som er oplagt at kaste sig over, når de skønne rabarber er i sæson. Rabarbercrumble består helt enkelt af rabarber og en smuldredej. Vi foreslår at servere den i mindre skåle - så har du din helt egen portion. Du kan bage rabarbercrumblen i en tærteform eller andet ovnfast fad, og du kan variere med at blande med andre bær fra have eller fryser. Den kan også piftes op med hakkede mandler, nødder - eller mysli - og du kan smage til med kanel, hvis du er til det.  

Ingredienser

Rabarber crumble

500 g Rabarber i mindre stykker
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
1 tsk Vaniljesukker
150 g Smør
150 g Hvedemel (ca. 3 dl)
100 g Havregryn
3 spsk Sukker
Evt. spiselige blomster

Tilbehør

2½ dl Creme fraiche eller piskefløde

Sådan gør du

  • Kom rabarberne i en skål og drys sukker og vaniljesukker over rabarberne og bland det godt sammen.
  • Skær smørret i mindre stykker og kom det i en anden skål. Smuldr melet heri sammen med havregryn og sukker.
  • Fordel rabarberne i 6 små ovnfaste skåle (a ca. 2 dl) eller i 1 stort fad (ca. 24 cm i diameter).
  • Smuldr dejen på rabarberne og bag crumblen midt ovnen i ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Server rabarber crumble lun eller kold med creme fraiche eller flødeskum.

I stedet for spiselige blomster kan du bruge friske mynteblade eller citronmelisse.

I stedet for rabarber kan du bruge forskellige frugter, så som æbler, for at få en lækker æblecrumble.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

14238 kJ / 3403 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1105 kJ / 264 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 3,6 % 2,3 g
Kulhydrat: 38,5 % 25 g
Fedt: 57,9 % 17,3 g
Relateret video Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

https://www.arla.dk/opskrifter/rabarber-crumble/