Rabarbercrumble
![Rabarbercrumble](https://images.arla.com/recordid/58FA14B0-5A5D-4EFC-B895542540BE1874/rabarber-crumble.jpg?format=webp&width=375&height=265&mode=crop)
Rabarbercrumble - nem og altid lækker opskrift med syrlige rabarber.. En nem kage eller dessert som er oplagt at kaste sig over, når de skønne rabarber er i sæson. Rabarbercrumble består helt enkelt af rabarber og en smuldredej. Vi foreslår at servere den i mindre skåle - så har du din helt egen portion. Du kan bage rabarbercrumblen i en tærteform eller andet ovnfast fad, og du kan variere med at blande med andre bær fra have eller fryser. Den kan også piftes op med hakkede mandler, nødder - eller mysli - og du kan smage til med kanel, hvis du er til det.
Ingredienser
Rabarber crumble
500 g
Rabarber i mindre stykker
|
|
---|---|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
150 g
Smør
|
|
---|---|
150 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
100 g
Havregryn
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
Evt. spiselige blomster
|
Tilbehør
2½ dl
Creme fraiche eller piskefløde
|
---|
Sådan gør du
I stedet for spiselige blomster kan du bruge friske mynteblade eller citronmelisse.
I stedet for rabarber kan du bruge forskellige frugter, så som æbler, for at få en lækker æblecrumble.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14238 kJ / 3403 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1105 kJ / 264 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 3,6 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 38,5 % | 25 g |
Fedt: | 57,9 % | 17,3 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
![https://www.arla.dk/opskrifter/rabarber-crumble/](/opskrifter/rabarber-crumble/qrcode.png)