Rabarbergrød
Rabarbergrød er en let og smagfuld sommergrød - her serveret i godt selskab med iskold fløde. Hjemmelavet rabarbergrød er et sikkert tegn på at foråret er kommet - og de fleste værdsætter den noget så danske klassiker. Prøv denne nemme rabarbergrød næste gang du har lyst til at forkæle familien med en forårsdessert.
Ingredienser
Rabarbergrød
500 g
Rensede rabarber i ca. 1 cm skiver
|
|
---|---|
150 g
Rørsukker (ca. 1¾ dl)
|
1½ tsk
Kartoffelmel
|
|
---|---|
1½ tsk
Vand
|
Tilbehør
2½ dl
Piskefløde
|
---|
Sådan gør du
Rabarbergrød
Hvis du ønsker en helt glat og gennemsigtig grød, kan du si rabarberkødet fra inden du jævner saften. Du kan tilsætte smuttede hele eller halve mandler til rabarbergrøden.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6296 kJ / 1505 kcal
Næringsindhold pr. 100g
689 kJ / 165 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 2,2 % | 0,9 g |
Kulhydrat: | 44,3 % | 18 g |
Fedt: | 53,5 % | 10 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.