Rabarbergrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

30 min

Rabarbergrød er en let og smagfuld sommergrød - her serveret i godt selskab med iskold fløde. Prøv denne nemme rabarbergrød næste gang du skal lave dessert med forårsbebuderen rabarber.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 500 g rensede rabarber i ca. 1 cm skiver
  • 150 g rørsukker (ca. 1¾ dl)
  • 1½ tsk kartoffelmel
  • 1½ tsk vand

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring rabarber og sukker i kog i en lille tykbundet gryde. Kog ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. - rør af og til.

Rør en jævning af kartoffelmel og vand. Tag gryden af varmen og kom jævningen i på én gang - under omrøring. Herefter må rabarbergrøden ikke koge. Lad grøden afkøle let og server den med fløde.

Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 52 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag