Rabarberchutney

Rabarberchutney

1 time
Server denne spicy rabarberchutney lun eller kold til fx et stykke kylling.

Sådan gør du

Rabarberchutney
  • Skær rabarberne i skiver.
  • Pil løget og hak det groft.
  • Svits rabarber og løg i smør i en gryde.
  • Tilsæt sukker, kanelstang og vand og lad det koge uden låg i 20-30 min. - til det bliver tykt. Rør af og til.
  • Smag til med sambal oelek.
  • Server rabarberchutneyen lun eller kold, fx som tilbehør til stegt kylling eller fisk.

Du kan erstatte rababer med æbler - og så har du en dejlig æblechutney. Hvis du er glad for en spicy chutney, kan du skrue op for sambal oelek.

Energiindhold for hele retten:

5356 kJ / 1280 kcal

Næringsindhold pr. 100g

703 kJ / 168 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 0,9 % 0,4 g
Kulhydrat: 81,7 % 33,8 g
Fedt: 17,4 % 3,3 g
Mere inspiration

Når der er rabarber i farvandet er det måske en ide at lave sig en god rabarbermarmelade til ostemaden. Her en dejlig opskrift.

Rabarbermarmelade
30 min
Rabarbermarmelade
(60)
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Rabarberchutney
350 g Rabarber
1 Zittauerløg
2 spsk Smør (ca. spsk)
250 g Sukker (ca. 3 dl)
1 Kanelstang
3 spsk Vand
1 tsk Sambal oelek