Appelsin- og abrikoschutney
45 min

Appelsin- og abrikoschutney

Bitter-sød-syrlig kompot der, der giver et dejligt modspil til osten.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Appelsin- og abrikoschutney

Bitter-sød-syrlig kompot der, der giver et dejligt modspil til osten.

Antal portioner
  • 3 usprøjtede appelsiner (ca. 425 g)
  • 175 g rørsukker (ca. 2 dl)
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 finthakket rødløg (ca. 75 g)
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 tsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk sennepsfrø
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g tørrede abrikoser - i strimler

Hertil

Fremgangsmåde:

Riv skallen fint af 2 appelsiner. Skær resten af skal og hinder af de 2 appelsiner - følg frugtens form. Skær langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med. Skær appelsinfileterne i mindre stykker og kom dem i en gryde. Knug appelsinerne over gryden, så saften presses ud. Skær top og bund af den sidste appelsin, del den i kvarte og fjern det midterste hvide. Skær de 4 kvarte med skal i helt små tern. Bring appelsintern, -skal og -fileter i kog sammen med rørsukker, eddike, løg, hvidløg, chili, ingefær, sennepsfrø og salt. Kog chutneyen ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. - eller til den begynder at tykne. Rør af og til. Tag chutneyen af varmen, vend abrikosstrimler i og hæld chutneyen på glas.

Tips

Lav en juleversion af chutneyen ved at tilsætte hel kanel og hele nelliker. Chutneyen kan holde sig tildækket i ca. 2 uger i køleskabet.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,9 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 30 %
Print