Appelsin- og abrikoschutney

Appelsin- og abrikoschutney

45 min
Bitter-sød-syrlig kompot der, der giver et dejligt modspil til osten.

Sådan gør du

  • Riv skallen fint af 2 appelsiner. Skær resten af skal og hinder af de 2 appelsiner - følg frugtens form. Skær langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med. Skær appelsinfileterne i mindre stykker og kom dem i en gryde. Knug appelsinerne over gryden, så saften presses ud. Skær top og bund af den sidste appelsin, del den i kvarte og fjern det midterste hvide. Skær de 4 kvarte med skal i helt små tern. Bring appelsintern, -skal og -fileter i kog sammen med rørsukker, eddike, løg, hvidløg, chili, ingefær, sennepsfrø og salt. Kog chutneyen ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. - eller til den begynder at tykne. Rør af og til. Tag chutneyen af varmen, vend abrikosstrimler i og hæld chutneyen på glas.
Tips
  • Lav en juleversion af chutneyen ved at tilsætte hel kanel og hele nelliker. Chutneyen kan holde sig tildækket i ca. 2 uger i køleskabet.
Energiindhold for hele retten:

12503 kJ / 2988 kcal

Næringsindhold pr. 100g

736 kJ / 176 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 19,6 % 8,5 g
Kulhydrat: 59,2 % 25,7 g
Fedt: 21,2 % 4,2 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

3 Usprøjtede appelsiner (ca. 425 g)
175 g Rørsukker (ca. 2 dl)
1 dl Æblecidereddike
1 Finthakket rødløg (ca. 75 g)
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 tsk Finthakket rød chilipeber
1 tsk Fintrevet frisk ingefær
1 tsk Sennepsfrø
1 tsk Groft salt
100 g Tørrede abrikoser - i strimler
Hertil
400 g Skæreost
400 g Groft rugbrød