Appelsin- og abrikoschutney

Appelsin- og abrikoschutney

45 min
Bitter-sød-syrlig kompot der, der giver et dejligt modspil til osten.

Sådan gør du

  • Riv skallen fint af 2 appelsiner. Skær resten af skal og hinder af de 2 appelsiner - følg frugtens form. Skær langs appelsinbådenes hinder så bådene løsnes, uden at hinderne følger med. Skær appelsinfileterne i mindre stykker og kom dem i en gryde. Knug appelsinerne over gryden, så saften presses ud. Skær top og bund af den sidste appelsin, del den i kvarte og fjern det midterste hvide. Skær de 4 kvarte med skal i helt små tern. Bring appelsintern, -skal og -fileter i kog sammen med rørsukker, eddike, løg, hvidløg, chili, ingefær, sennepsfrø og salt. Kog chutneyen ved jævn varme og under låg i ca. 15 min. - eller til den begynder at tykne. Rør af og til. Tag chutneyen af varmen, vend abrikosstrimler i og hæld chutneyen på glas.
Tips
  • Lav en juleversion af chutneyen ved at tilsætte hel kanel og hele nelliker. Chutneyen kan holde sig tildækket i ca. 2 uger i køleskabet.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13674 kJ / 3268 kcal

Næringsindhold pr. 100g

805 kJ / 192 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 16 % 7,6 g
Kulhydrat: 54 % 25,6 g
Fedt: 30 % 6,5 g
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Ingredienser

Usprøjtede appelsiner (ca. 425 g)
3
Rørsukker (ca. 2 dl)
175 g
Æblecidereddike
1 dl
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
1
Små finthakkede fed hvidløg
2
Finthakket rød chilipeber
1 tsk
Fintrevet frisk ingefær
1 tsk
Sennepsfrø
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Tørrede abrikoser - i strimler
100 g
Hertil
Riberhus® Ekstralagret ost 26% (45+)
400 g
Groft rugbrød
400 g