Græskarchutney

23 timer 59 min
Arbejdstid: 10 min
Græskarchutney

Kom efteråret på glas med denne skønne græskarchutney med kvæder eller æbler. Græskarchutneyen smager godt sammen med ost eller til krydrede varme retter.

Ingredienser

1 spsk Sennepsfrø
500 g Skrællet hokkaido græskar i små tern
250 g Skrællede kvæder eller madæbler i små tern
2 Løg i tynde både
1 Flækket vaniljestang
200 g Sukker
2 dl Lagereddike
1 tsk Groft salt

Sådan gør du

  • Blancher sennepsfrøene i kogende vand i ca. 2 min. og lad dem dryppe af.
  • Kom sennepsfrøene i en gryde sammen med græskar, kvæde eller æble og de øvrige ingredienser.
  • Kog chutneyen ved svag varme og under låg i ca. ½ time.
  • Tag låget af gryden og kog chutneyen i yderligere ca. ½ time eller til væden er kogt næsten væk - rør af og til. Smag til.
  • Kom chutneyen på glas og lad den trække tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4625 kJ / 1105 kcal

Næringsindhold pr. 100g

347 kJ / 83 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 3,2 % 0,6 g
Kulhydrat: 92,4 % 18,9 g
Fedt: 4,4 % 0,4 g
https://www.arla.dk/opskrifter/graskarchutney/