Græskarchutney

Græskarchutney

60+ min
Kom efteråret på glas med denne skønne græskarchutney med kvæder eller æbler. Græskarchutneyen smager godt sammen med ost eller til krydrede varme retter.

Sådan gør du

  • Blancher sennepsfrøene i kogende vand i ca. 2 min. og lad dem dryppe af.
  • Kom sennepsfrøene i en gryde sammen med græskar, kvæde eller æble og de øvrige ingredienser.
  • Kog chutneyen ved svag varme og under låg i ca. ½ time.
  • Tag låget af gryden og kog chutneyen i yderligere ca. ½ time eller til væden er kogt næsten væk - rør af og til. Smag til.
  • Kom chutneyen på glas og lad den trække tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn.
Energiindhold for hele retten:

4651 kJ / 1112 kcal

Næringsindhold pr. 100g

349 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 3,4 % 0,7 g
Kulhydrat: 92,3 % 19 g
Fedt: 4,3 % 0,4 g

Ingredienser

1 spsk Sennepsfrø
500 g Skrællet hokkaido græskar i små tern
250 g Skrællede kvæder eller madæbler i små tern
2 Zittauerløg i tynde både
1 Flækket vaniljestang
200 g Sukker
2 dl Lagereddike
1 tsk Groft salt