Samosas og raita med mynte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

45 min

Lækre, vegetariske små pirogger med yoghurtdressing til at dyppe dem i.

Ingredienser

Antal portioner

Raita med mynte

Samosas

  • 1 spsk rapsolie
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 3 spsk tikka masala kryddermix
  • 4 kogte kartofler moset groft
  • 2 dl frosne ærter
  • 8 plader filodej (a ca. 30 x 40 cm)
  • 1 spsk rapsolie

Sådan gør du

Sådan gør du

Raita med mynte

Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Stil dressingen tildækket på køl.

Samosas

Lad fedtstoffet blive varmt i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene heri. Tilsæt krydderimix, kartofler og ærter. Afkøl.

Fold forsigtigt 2 plader filodej ud på et tørt køkkenbord. Er der flere plader i pakken, så hold dem fugtige med et hårdt opvredet viskestykke indtil de skal bruges. Pensl med flydende fedstof på begge plader og læg dem sammen. Skær filodejen i 4 stykker på (ca. 10 x 30 cm). Læg 1½ spsk fyld i det ene hjørne. Fold hjørnet over fyldet, så det bliver en trekant. Forsæt med at folde trekanten til dejstrimlen slutter. Fortsæt øvelsen med de resterende 6 plader filodej, så der ialt bliver 16 samosas.

Læg de små pakker på en bageplade med bagepapir og pensl dem med flydende fedtstof. Bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 225° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 32 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Marlborough, New Zealand

En hvidvin på en aromatiske drue sauvignon blanc vil være bedst her, og helst en vin fra varmere himmelstrøg Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad