Samosas og raita med mynte
45 min
•
Samosa er en gammel ret, hvis oprindelse fortaber sig i det uvisse, men den er udbredt i hele mellemøsten. Samosa dej er en filodej, som foldes sammen om fyldet, der kan varieres som du har lyst til. Denne samosa opskrift er vegetarisk og krydret med et færdigt blandingskrydderi - så derfor er disse samosas hurtige og nemme at lave. Samosa tilbehøret er en enkelt og meget velsmagende yoghurtdressing, raita - lige til at dyppe samosaen i.
Ingredienser
Raita med mynte
2 dl
Græsk yoghurt
|
|
---|---|
2 spsk
Grofthakket mild mangochutney
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
2 spsk
Finthakkede mynteblade
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Samosas
1 spsk
Rapsolie
|
|
---|---|
1
Grofthakket løg
|
|
3 spsk
Tikka masala kryddermix
|
|
4
Kogte kartofler moset groft
|
|
2 dl
Frosne ærter
|
8 plader
Filodej (a ca. 30 x 40 cm)
|
|
---|---|
1 spsk
Rapsolie
|
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 7 min. ved 225° - traditionel ovn.
Raita med mynte
Samosas
Du kan lave din egen krydderiblanding, så du er sikker på du får den smag, du helst vil have. Server en fyldig salat til, - så kan du servere samosa som aftensmad.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7400 kJ / 1769 kcal
Næringsindhold pr. 100g
712 kJ / 170 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 10,5 % | 4,4 g |
Kulhydrat: | 61,6 % | 25,8 g |
Fedt: | 27,9 % | 5,4 g |