Samosas og raita med mynte

Samosas og raita med mynte

45 min
Samosa er en gammel ret, hvis oprindelse fortaber sig i det uvisse, men den er udbredt i hele mellemøsten. Samosa dej er en filodej, som foldes sammen om fyldet, der kan varieres som du har lyst til. Denne samosa opskrift er vegetarisk og krydret med et færdigt blandingskrydderi - så derfor er disse samosas hurtige og nemme at lave. Samosa tilbehøret er en enkelt og meget velsmagende yoghurtdressing, raita - lige til at dyppe samosaen i.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 7 min. ved 225° - traditionel ovn.

Raita med mynte
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Stil dressingen tildækket på køl.
Samosas
  • Lad fedtstoffet blive varmt i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løgene heri og tilsæt krydderimix, kartofler og ærter. Afkøl.
  • Fold forsigtigt 2 plader filodej ud på et tørt køkkenbord. Er der flere plader i pakken, så hold dem fugtige med et hårdt opvredet viskestykke indtil de skal bruges
  • Pensl med flydende fedstof på begge plader og læg dem sammen.
  • Skær filodejen i 4 stykker på (ca. 10 x 30 cm). Læg 1½ spsk fyld i det ene hjørne.
  • Fold hjørnet over fyldet, så det bliver en trekant. Forsæt med at folde trekanten til dejstrimlen slutter. Fortsæt øvelsen med de resterende 6 plader filodej, så der ialt bliver 16 samosas.
  • Læg de små pakker på en bageplade med bagepapir og pensl dem med flydende fedtstof. Bag dem midt i ovnen.

Du kan lave din egen krydderiblanding, så du er sikker på du får den smag, du helst vil have. Server en fyldig salat til, - så kan du servere samosa som aftensmad.

Energiindhold for hele retten:

7400 kJ / 1769 kcal

Næringsindhold pr. 100g

712 kJ / 170 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 10,5 % 4,4 g
Kulhydrat: 61,6 % 25,8 g
Fedt: 27,9 % 5,4 g
Mere inspiration

Flere lækre pakker med filodej

Ingredienser

Raita med mynte
2 dl Græsk yoghurt
2 spsk Grofthakket mild mangochutney
1 Lille knust fed hvidløg
2 spsk Finthakkede mynteblade
¼ tsk Groft salt
Samosas
1 spsk Rapsolie
1 Grofthakket zittauerløg
3 spsk Tikka masala kryddermix
4 Kogte kartofler moset groft
2 dl Frosne ærter
8 plader Filodej (a ca. 30 x 40 cm)
1 spsk Rapsolie