Filodejspakker med æg og spinat

Filodejspakker med æg og spinat

30 min
Filodejspakker med æg og spinat. En lækker sprød servering til morgenmad, brunch, frokost - eller som en let aftensmad serveret med en fyldig salat. Filodej er et fedtfattigt alternativ til butterdej. Sprødt, lækkert og nemt at arbejde med. Disse filodejspakker er virkelig lækre - ja de kan faktisk spises dagen lang...

Sådan gør du

Filodejspakker
  • Steg spinaten i 1 tsk af smørret i 1-2 min. ved høj varme - eller til den er faldet sammen. Drys med salt og peber.
  • Pensl filodejspladerne enkeltvis med smør (gem lidt til senere) og læg dem oven på hinanden. Del dem i 6 lige store firkanter og læg dem på en plade med bagepapir.
  • Fordel spinat og ost midt på hver firkant. Sno dejen ind mod midten, så den danner en kant.
  • Slå et æg ud i midten af hver filodejspakke, drys med salt og peber. Pensl kanterne med resten af smørret og bag dem midt i ovnen.
Bagetid
  • 12-15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Server fx filodejspakkerne med en lækker spidskålssalat.

Spidskålssalat
20 min
Spidskålssalat
(11)
Velbekomme!
Variation

Filodej kan erstattes af butterdej, der rulles ud. Tilsæt evt. røget laks eller skinke.

OBS

Filodej købes ofte på frost. Husk at lade filodejen tø op i køleskabet ca. 4-6 timer før du skal bruge den. Så er det lettest at skille de tynde filodej-ark ad.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11004 kJ / 2630 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1310 kJ / 313 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 12,7 % 9,8 g
Kulhydrat: 39,7 % 30,6 g
Fedt: 47,6 % 16,9 g
Relateret video
Filodejspakker med æg og spinat

Ingredienser

Filodejspakker
Babyspinatblade
200 g
Smeltet smør
50 g
Filodej - optøet (ca. 200 g)
5 plader
Flagesalt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Arla Karolines Køkken® Cheddar og Maasdammer
75 g
Æg
6
Flagesalt
¼ tsk
Friskkværnet peber