Filodejspakker med æg og spinat

Filodejspakker med æg og spinat

30 min
Filodejspakker med æg og spinat. En lækker sprød servering til morgenmad, brunch, frokost - eller som en let aftensmad serveret med en fyldig salat. Filodej er et fedtfattigt alternativ til butterdej. Sprødt, lækkert og nemt at arbejde med. Disse filodejspakker er virkelig lækre - ja de kan faktisk spises dagen lang...
https://www.arla.dk/opskrifter/filodejspakker-med-ag-og-spinat/

Sådan gør du

Bagetid:

12-15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Filodejspakker
  • Steg spinaten i 1 tsk af smørret i 1-2 min. ved høj varme - eller til den er faldet sammen. Drys med salt og peber.
  • Pensl filodejspladerne enkeltvis med smør (gem lidt til senere) og læg dem oven på hinanden. Del dem i 6 lige store firkanter og læg dem på en plade med bagepapir.
  • Fordel spinat og ost midt på hver firkant. Sno dejen ind mod midten, så den danner en kant.
  • Slå et æg ud i midten af hver filodejspakke, drys med salt og peber. Pensl kanterne med resten af smørret og bag dem midt i ovnen.

Filodej kan erstattes af butterdej, der rulles ud. Tilsæt evt. røget laks eller skinke.

Filodej købes ofte på frost. Husk at lade filodejen tø op i køleskabet ca. 4-6 timer før du skal bruge den. Så er det lettest at skille de tynde filodej-ark ad.

Energiindhold for hele retten:

7098 kJ / 1696 kcal

Næringsindhold pr. 100g

845 kJ / 202 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 19,1 % 9,5 g
Kulhydrat: 28,9 % 14,4 g
Fedt: 52 % 11,9 g
Relateret video
Filodejspakker med æg og spinat

Ingredienser

Filodejspakker
200 g Babyspinatblade
50 g Smeltet smør
5 plader Filodej - optøet (ca. 200 g)
¼ tsk Flagesalt
Friskkværnet peber
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
6 Æg
¼ tsk Flagesalt
Friskkværnet peber