Bagte æg

Bagte æg

45 min
En lille nem frokost med æg - dejlig også til en brunch.

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent og steg løgene i ca. 2 min. til de er bløde. Drys med salt og muskat. Tilsæt spinat og lad den falde sammen. Fordel blandingen i 4 smurte ovnfaste forme eller glas. Fordel herefter ost og fløde. Knæk et æg i hver form/glas og bag dem midt i ovnen. Drys med cayennepeber og purløg og server dem varme med fx ristet rugbrød til.
Bagetid
  • 15-18 min. ved 175°.
Mere inspiration

Dekorative og velsmangende æg - som snacks, tapas eller til frokost.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6062 kJ / 1449 kcal

Næringsindhold pr. 100g

934 kJ / 223 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 12,7 % 7 g
Kulhydrat: 38 % 20,9 g
Fedt: 49,3 % 12,4 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Smør
25 g
Lille rødløg i tynde ringe (ca. 50 g)
1
Groft salt
½ tsk
Fintrevet muskatnød
¼ tsk
Skyllede babyspinatblade
½ liter
Revet Arla® Emmentaler
½ dl
4 spsk
Æg
4
Pynt
Cayennepeber
Purløg
Tilbehør
Hårdt ristet fuldkornsrugbrød
240 g