Bagte æg

45 min
Arbejdstid: 15 min
Bagte æg

En lille nem frokost med æg - dejlig også til en brunch.

Ingredienser

25 g Smør
1 Lille rødløg i tynde ringe (ca. 50 g)
½ tsk Groft salt
¼ tsk Fintrevet muskatnød
½ liter Skyllede babyspinatblade
½ dl Revet gul ost
4 spsk Piskefløde
4 Æg

Pynt

Cayennepeber
Purløg

Tilbehør

240 g Hårdt ristet fuldkornsrugbrød

Sådan gør du

  • Lad smørret blive gyldent og steg løgene i ca. 2 min. til de er bløde. Drys med salt og muskat.
  • Tilsæt spinat og lad den falde sammen.
  • Fordel blandingen i 4 smurte ovnfaste forme eller glas. Fordel herefter ost og fløde.
  • Knæk et æg i hver form/glas og bag dem midt i ovnen 15-18 min. ved 175°.
  • Drys med cayennepeber og purløg og server dem varme med fx ristet rugbrød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4845 kJ / 1158 kcal

Næringsindhold pr. 100g

762 kJ / 182 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 14,4 % 6,4 g
Kulhydrat: 35,6 % 15,9 g
Fedt: 50 % 10,3 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/bagte-ag/