Solæg - de 4 årstider
Disse smukke solæg har rod i det sønderjyske. Klassiske solæg fyldes sennep, tabasco og engelsk sauce - nichts weiter - og det smager helt fantastisk. Her har vi gjort lidt mere ud af fyldet, og inspireret til at gøre solæg endnu flottere og varieret med udgangspunkt i de fire årstider. Saltlagen med rødkål og den "nye" topping gør æggene utroligt dekorative at se på. Solæg både syner og smager godt på frokostbordet, eller som velkomstsnack - gerne serveret med en kold øl. Fyldet kan justeres indivituelt, stærkt eller mindre stærkt - og dermed kan solæg spises af alle.
Ingredienser
Blåt vand - 2 dage før
1 liter
Vand
|
|
---|---|
150 g
Groft salt
|
|
500 g
Fintsnittet rødkål
|
8
Æg
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
Forår
50 g
Flødeost
|
|
---|---|
1 spsk
Stærk, grov sennep
|
Sommer
¼ tsk
Safran
|
|
---|---|
1 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
50 g
Flødeost
|
|
1 tsk
Rød kaviar
|
Efterår
50 g
Flødeost
|
|
---|---|
1 spsk
Stærk tomatsalsa
|
Vinter
25 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
50 g
Flødeost
|
|
1 spsk
Finthakket porrer (den hvide del)
|
Pynt
Karse
|
|
---|---|
Rød kaviar
|
|
Mild paprika
|
|
Små stykker marinerede sild
|
Sådan gør du
Blåt vand - 2 dage før
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Ved serveringen
Det er fordel at lade safranen udbløde i ½ tsk. varm vand i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve. I stedet for blå æg kan du lave pink æg. Erstat rødkålen med 800 g skrubbede friske rødbeder. Tilsæt 1 dl friskpresset citronsaft til lagen, når rødbederne er siet fra.
At solæg kan holde flere uger i saltlagen på køl...
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5525 kJ / 1321 kcal
Næringsindhold pr. 100g
165 kJ / 40 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 22,2 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 10,7 % | 1 g |
Fedt: | 67,1 % | 3 g |