Solæg - de 4 årstider

Solæg - de 4 årstider

60+ min Forret
Disse smukke solæg har rod i det sønderjyske. Klassiske solæg fyldes sennep, tabasco og engelsk sauce - nichts weiter - og det smager helt fantastisk. Her har vi gjort lidt mere ud af fyldet, og inspireret til at gøre solæg endnu flottere og varieret med udgangspunkt i de fire årstider. Saltlagen med rødkål og den "nye" topping gør æggene utroligt dekorative at se på. Solæg både syner og smager godt på frokostbordet, eller som velkomstsnack - gerne serveret med en kold øl. Fyldet kan justeres indivituelt, stærkt eller mindre stærkt - og dermed kan solæg spises af alle.
Mere inspiration

Delemad er bare så skønt..... her en ide.

Tapasbræt
30 min
Tapasbræt
(9)
Velbekomme!
Tips

Det er fordel at lade safranen udbløde i ½ tsk. varm vand i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve. I stedet for blå æg kan du lave pink æg. Erstat rødkålen med 800 g skrubbede friske rødbeder. Tilsæt 1 dl friskpresset citronsaft til lagen, når rødbederne er siet fra.

Vidste du...

At solæg kan holde flere uger i saltlagen på køl...

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5597 kJ / 1338 kcal

Næringsindhold pr. 100g

167 kJ / 40 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 23,1 % 2,3 g
Kulhydrat: 11 % 1,1 g
Fedt: 65,9 % 3 g

Ingredienser

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Andelsselskabet
Andelsselskabet
Arla Karolines Køkken® App
Arla Karolines Køkken® App
Køb merchandise
Køb merchandise