Det er fordel at lade safranen udbløde i ½ tsk. varm vand i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve. I stedet for blå æg kan du lave pink æg. Erstat rødkålen med 800 g skrubbede friske rødbeder. Tilsæt 1 dl friskpresset citronsaft til lagen, når rødbederne er siet fra.
At solæg kan holde flere uger i saltlagen på køl...
5543 kJ / 1325 kcal
165 kJ / 40 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 22,2 % | 2,2 g |
Kulhydrat: | 11 % | 1,1 g |
Fedt: | 66,8 % | 3 g |
Delemad er bare så skønt..... her en ide.
1 liter
Vand
|
|
---|---|
150 g
Groft salt
|
|
500 g
Fintsnittet rødkål
|
8
Æg
|
|
---|---|
1 liter
Vand
|
50 g
Flødeost
|
|
---|---|
1 spsk
Stærk, grov sennep
|
¼ tsk
Safran
|
|
---|---|
1 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
50 g
Flødeost
|
|
1 tsk
Rød kaviar
|
50 g
Flødeost
|
|
---|---|
1 spsk
Stærk salsa - krydret tomatsauce
|
25 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
50 g
Flødeost
|
|
1 spsk
Finthakket porrer (den hvide del)
|
Karse
|
|
---|---|
Rød kaviar
|
|
Mild paprika
|
|
Små stykker marinerede sild
|