Disse smukke solæg har sin rod i den sønderjyske egnsret solæg. Med udgangspunkt i de fire årstider, har vi viderudviklet de klassiske solæg. Klassiske solæg fyldes sennep, tobasco og engelsk sauce - nichts weiter. Men her har vi gjort lidt mere ud af fyldet, og forsøgt at gøre solægget endnu flottere. Saltlagen med rødkål gør æggene utroligt dekorative at se på, og den "nye" topping, gør virkeligt solæggene til en fryd for øjet. Solæg både syner og smager godt på frokostbordet, eller som velkomstsnack - gerne serveret med en kold øl. Og selvom sønderjyske solæg er en egnsret, kan den spises af alle.
Det er fordel at lade safranen udbløde i ½ tsk. varm vand i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve. I stedet for blå æg kan du lave pink æg. Erstat rødkålen med 800 g skrubbede friske rødbeder. Tilsæt 1 dl friskpresset citronsaft til lagen, når rødbederne er siet fra.
5597 kJ / 1338 kcal
167 kJ / 40 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 23,1 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 11 % | 1,1 g |
Fedt: | 65,9 % | 3 g |