Når du skal skære kartoflerne i tynde skiver, kan det være nemmere at lægge kartoflerne mellem skaftet på to trægrydeskeer - på den måde skærer du ikke helt igennem kartoflen og kartoflen ligger fast.
Hasselbacken er navnet på en kro i Stockholm (Stedet fik navnet i 1760'erne). Hasselback kartoflen har navn efter denne kro og er første gang omtalt i en svensk kogebog i 1935.
5612 kJ / 1341 kcal
767 kJ / 183 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 4,4 % | 2 g |
Kulhydrat: | 31,1 % | 14 g |
Fedt: | 64,5 % | 13,4 g |
Hjemmelavet pesto - også skøn på hasselback kartofler.
Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.