

Flødekartofler
60+ min
Flødekartofler er som oftest et hit og så kan du servere dem til alverdens kød, fx stegt, kogt eller glaseret hamburgerryg.
Ingredienser
Opskriften gælder for 10 personer
Flødekartofler
- 2¼ kg kartofler
- ¾ tsk revet muskatnød
- 4½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
-
¾ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Flødekartofler
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
- Læg kartoflerne lagvis med krydderierne i 2 smurte, ovnfaste fade.
- Hæld piskefløden ved og bag kartoflerne midt i ovnen.
Tip
Brug en blanding af lige dele piskefløde og mælk, hvis du ønsker en mere mager udgave af flødekartofler.
Bagetid
Ca. 1 time ved 200°.
Serveringsforslag
Prøv fx hamburgerryg og grøntsager fra denne opskrift
&w=600&h=450&scale=both&ak=6826258c&hm=60d4162b)
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 19440 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 31,5 g
- Protein: 6 %
- Kulhydrat: 39 %
- Fedt: 55 %