Flødekartofler

Flødekartofler

60+ min
Flødekartofler er bare et hit og du kan servere dem til både hverdag og fest - aftensmad og buffet. Flødekartofler i ovn er nemne at have med at gøre, fordi flødekartoflerne passer sig selv, mens du gør noget andet. Denne opskrift på cremede flødekartofler er både nem og lækker og giver dig sauce og kartofler i et - enkelt og lækkert!

Sådan gør du

Flødekartofler
  • Skær kartoflerne i tynde skiver og læg dem lagvis med krydderierne i et smurt ovnfast fad.
  • Hæld piskefløden ved og bag kartoflerne midt i ovnen.
  • Lad flødekartoflerne hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
Bagetid
  • Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Prøv kartoffelgratin som tilbehør til steg, frikadeller, fisk eller pølser.

Kartoffelgratin
60+ min
Kartoffelgratin
(19)
Velbekomme!
Tips

Brug en blanding af lige dele piskefløde og mælk, hvis du ønsker en mere mager udgave af flødekartoflerne. Prøv at smage flødekartofler til med krydderurter og/eller chili - eller brug en ostesauce på kartoflerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9121 kJ / 2180 kcal

Næringsindhold pr. 100g

647 kJ / 155 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 4,7 % 1,8 g
Kulhydrat: 33 % 12,6 g
Fedt: 62,3 % 10,9 g

Ingredienser

Flødekartofler
Skrællede kartofler
1 kg
Revet muskatnød
½ tsk
Groft salt
1½ tsk
Friskkværnet peber
4 dl