Flødekartofler

Flødekartofler

60+ min
Flødekartofler er bare et hit og du kan servere dem til både hverdag og fest - aftensmad og buffet. Flødekartofler i ovn er nemne at have med at gøre, fordi flødekartoflerne passer sig selv, mens du gør noget andet. Denne opskrift på cremede flødekartofler er både nem og lækker og giver dig sauce og kartofler i et - enkelt og lækkert!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Flødekartofler
  • Skær kartoflerne i tynde skiver og læg dem lagvis med krydderierne i et smurt ovnfast fad.
  • Hæld piskefløden ved og bag kartoflerne midt i ovnen.
  • Lad flødekartoflerne hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Brug en blanding af lige dele piskefløde og mælk, hvis du ønsker en mere mager udgave af flødekartoflerne. Prøv at smage flødekartofler til med krydderurter og/eller chili - eller brug en ostesauce på kartoflerne.

Energiindhold for hele retten:

9121 kJ / 2180 kcal

Næringsindhold pr. 100g

647 kJ / 155 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 4,7 % 1,8 g
Kulhydrat: 33 % 12,6 g
Fedt: 62,3 % 10,9 g
Mere inspiration

Prøv kartoffelgratin som tilbehør til steg, frikadeller, fisk eller pølser.

Kartoffelgratin
60+ min
Kartoffelgratin
(22)

Ingredienser

Flødekartofler
1 kg Skrællede kartofler
½ tsk Revet muskatnød
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 dl Piskefløde