Flødekartofler

Flødekartofler

1 time 25 min
Arbejdstid: 15 min
Flødekartofler er bare et hit og du kan servere dem til både hverdag og fest - aftensmad og buffet. Flødekartofler i ovn er nemne at have med at gøre, fordi flødekartoflerne passer sig selv, mens du gør noget andet. Denne opskrift på cremede flødekartofler er både nem og lækker og giver dig sauce og kartofler i et - enkelt og lækkert!
https://www.arla.dk/opskrifter/flodekartofler/

Sådan gør du

Flødekartofler
  • Skær kartoflerne i tynde skiver og læg dem lagvis med krydderierne i et smurt ovnfast fad.
  • Hæld piskefløden ved og bag kartoflerne midt i ovnen ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.
  • Lad flødekartoflerne hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Brug en blanding af lige dele piskefløde og mælk, hvis du ønsker en mere mager udgave af flødekartoflerne. Prøv at smage flødekartofler til med krydderurter og/eller chili - eller brug en ostesauce på kartoflerne.

Energiindhold for hele retten:

8825 kJ / 2109 kcal

Næringsindhold pr. 100g

626 kJ / 150 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 4,9 % 1,8 g
Kulhydrat: 34,1 % 12,6 g
Fedt: 61 % 10,3 g

Ingredienser

Flødekartofler
1 kg Skrællede kartofler
½ tsk Revet muskatnød
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 dl Piskefløde