Emmentaler

Emmentaler
Emmentaler er en fast, gul ost, der stammer fra Emmental i Schweiz. Emmental osten laves på komælk og er kendetegnet ved sine store huller og stærke nøddeagtige smag.

Hvad er Emmentaler?

Emmentaler er en fast, gul ost der stammer fra Emmental i Kanton Bern i Schweiz og fremstilles af komælk og er medium-hård.

Hvordan smager Emmentaler?

Smagen er aromatisk, pikant og med smag af nøddekerner.

Hvordan ser Emmentaler ud?

Osten er møllestensformet med store huller og vejer omkring 65-110 kg. De store huller i Emmentaler-oste er nærmest ikoniske for osten og er et markant særkende. De er valnøddestore med en diameter på mellem 2 og 4 centimeter.

Hvorfor er der huller i ost?

Læs mere om ost her.

Emmentalerost modnes 2-14 måneder og har mindst 45 procent fedtindhold.

Hvor stammer Emmentaler fra?

Navnet Emmentaler er ikke beskyttet, hvorfor der i dag produceres oste af emmentalertypen i næsten alle osteproducerende lande. Oprindelsen er ikke helt klar, men osten er blevet produceret i flere århundreder.

Næringsindhold

Her er Fødevarestyrelsens data på næringsindhold for Emmentaler 45+