Halloumi

Halloumi

Halloumi er en cypriotisk ost fuld af smag og et højt proteinindhold, hvilket giver osten masser af muligheder i det kødfrie køkken. Halloumi fylder godt i retter uden kød, da den er rig på protein – og osten kan med fordel bruges i retter, hvor den får lov til at fylde og være generøs med sin gode smag. Måltidsosten er en oplagt ingrediens i det kødfrie køkken, da den bidrager med umami smag og god mæthedsfornemmelse. Halloumi indgår bl.a. i opskrifter i vores tema om vegetarretter.

Indhold

Smag og konsistens

Halloumi er en umodnet, fast hvid ost med en mild og letsaltet smag. Den er kendt som "ostens bacon" på grund af sin karakteristiske smag og konsistens, der knirker sjovt, når man spiser den. Fremstillet af en blanding af ko-, gede- og fåremælk, indeholder den ofte spor af mynte, der tilføjer en unik smagsdimension.

Oprindelse

Halloumi stammer oprindeligt fra Cypern, hvor den traditionelt indgår i både morgenmad og frokostretter.

Opskrifter med halloumi

Halloumi er særdeles velegnet grillet eller stegt, da osten får en sprød og lækker skorpe. Og smagen bliver endnu mere karakteristisk. Osten har et højt smeltepunkt, hvilket betyder, at den holder formen ved grill eller stegning. Halloumi er velegnet i retter, hvor kød normalt bidrager med meget smag fx i burger, grillspyd eller som topping på grøntsager i varme eller kolde retter.

Næringsindhold

Halloumi har et proteinindhold på 23% og et fedtindhold på 25%. Det høje proteinindhold er med til at give god mæthedsfornemmelse.

Arla Karolines Køkken® Grillost

Arla Karolines Køkken® grillost – perfekt til at stege på panden eller grillen. Kan spises alene eller i en salat, burger eller andre vegetariske retter. Osten har en fast og lækker konsistens med neutral smag.

Osteype

Hallouni er en grillost.

Smag og karakteristika

Halloumi er en fast, umodnet, let elastisk ost som smager mildt og letsaltet.

Få overblik over ostetyperne