Æggekage med grøntsager og halloumi

Æggekage med grøntsager og halloumi

45 min
Æggekage med svampe, løg, salat og sprødstegt halloumi på toppen.

Sådan gør du

  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt champignon, salt og peber og steg ved jævn varme i ca. 5 min. Tag svampene af panden.
  • Lad resten af smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits hvidløg, løg og porre ved jævn varme i ca. 2 min. Tilsæt champignon og salatblade (tag lidt fra til pynt) og vend det sammen. Pisk æg, mælk og salt sammen og hæld det over grøntsagerne. Lad æggekagen stege ved svag til jævn varme i ca. 20 min. Dæk med alufolie og steg i yderligere ca. 10 min. - eller til æggekagen er færdigstegt.
  • Skær osteskiverne i små tern og rist dem i en tør pande ved kraftig varme ca. 10 min. - eller til de er gyldne. Fordel dem på toppen af æggekagen, pynt med salatblade og server med rugbrød.
Energiindhold for hele retten:

7891 kJ / 1886 kcal

Næringsindhold pr. 100g

490 kJ / 117 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 25,1 % 7,2 g
Kulhydrat: 28 % 8,1 g
Fedt: 46,9 % 6,2 g
Mere inspiration

Klassisk opskrift på æggekage i pande - med bacon og tomater.

Æggekage
45 min
Æggekage
(154)

Ingredienser

25 g Smør
250 g Markchampignoner i mindre stykker
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Lille finthakket fed hvidløg
1 Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1 Porre i tynde ringe (ca. 100 g)
100 g Rensede babysalatblade
6 Æg
3 dl Mælk
1 tsk Groft salt
200 g Halloumi ost
Tilbehør
240 g Ristet fuldkornsrugbrød