Æggekage i ovn

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(45 vurderinger)

1 timer

Æggekage i ovn er en god gammel klassiker. Denne æggekage i ovn med kartofler og ost er et hit hos både voksne og børn. Æggekagen smager dejligt med en skive ristet rugbrød. Uhm!

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 store tomater (ca. 500 g)
  • ¼ tsk groft salt

Æggekage

  • 1 tsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl letmælk
  • 6 æg
  • 600 g kogte kartofler i tern
  • 150 g Karolines Køkken® Økologisk revet Mozzarella 20%

Pynt

  • frisk, klippet purløg

Tilbehør

  • 300 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl og tør tomaterne. Skær et kryds i toppen og drys dem med salt. Stil tomaterne på en plade med bagepapir og bag dem midt ovnen sammen med æggekagen.

Æggekage

Kom mel, salt og peber i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt. Tilsæt æg og pisk blandingen let sammen. Vend forsigtigt kartofler og ost i. Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad (ca. 5 x 15 x 27 cm) og bag æggekagen midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 42,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: