Æggekage i ovn

Æggekage i ovn

1 time
Æggekage i ovn er en god gammel klassiker. Denne æggekage i ovn med kartofler og ost er et hit hos både voksne og børn. Æggekagen smager dejligt med en skive ristet rugbrød. Uhm!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Skyl og tør tomaterne. Skær et kryds i toppen og drys dem med salt. Stil tomaterne på en plade med bagepapir og bag dem midt ovnen sammen med æggekagen.
Æggekage
  • Kom mel, salt og peber i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt. Tilsæt æg og pisk blandingen let sammen. Vend forsigtigt kartofler, løg og ost i. Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad (ca. 5 x 15 x 27 cm) og bag æggekagen midt i ovnen.

Hvis du undlader kartoflerne, bliver æggekagen istedet til en luftig ovnmelet.

Energiindhold for hele retten:

8698 kJ / 2079 kcal

Næringsindhold pr. 100g

421 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 22 % 5,5 g
Kulhydrat: 52,8 % 13,1 g
Fedt: 25,2 % 2,9 g
Mere inspiration

Klassisk opskrift på æggekage i pande - med bacon og tomater.

Æggekage
45 min
Æggekage
(154)

Ingredienser

4 Store tomater (ca. 500 g)
¼ tsk Groft salt
Æggekage
1 tsk Hvedemel
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Mælk
6 Æg
600 g Kogte kartofler i tern
1 Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
140 g Revet mozzarellaost
Pynt
Frisk, klippet purløg
Tilbehør
300 g Ristet rugbrød