Æggekage i ovn

Æggekage i ovn

1 time
Æggekage i ovn er en god gammel klassiker. Denne æggekage i ovn med kartofler og ost er et hit hos både voksne og børn. Æggekagen smager dejligt med en skive ristet rugbrød. Uhm!

Sådan gør du

  • Skyl og tør tomaterne. Skær et kryds i toppen og drys dem med salt. Stil tomaterne på en plade med bagepapir og bag dem midt ovnen sammen med æggekagen.
Æggekage
  • Kom mel, salt og peber i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt. Tilsæt æg og pisk blandingen let sammen. Vend forsigtigt kartofler, løg og ost i. Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad (ca. 5 x 15 x 27 cm) og bag æggekagen midt i ovnen.
Bagetid
  • Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Klassisk opskrift på æggekage i pande - med bacon og tomater.

Æggekage
45 min
Æggekage
(144)
Velbekomme!
Tip

Hvis du undlader kartoflerne, bliver æggekagen istedet til en luftig ovnmelet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8929 kJ / 2134 kcal

Næringsindhold pr. 100g

432 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 20,7 % 5,3 g
Kulhydrat: 51,4 % 13,1 g
Fedt: 27,9 % 3,3 g

Ingredienser

Store tomater (ca. 500 g)
4
Groft salt
¼ tsk
Æggekage
Hvedemel
1 tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Letmælk
1 dl
Æg
6
Kogte kartofler i tern
600 g
Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1
Arla Karolines Køkken® økologisk revet Mozzarella 20%
140 g
Pynt
Frisk, klippet purløg
Tilbehør
Ristet rugbrød
300 g