Vegetar pasta carbonara - enkelt og super lækkert.
Du kan også tilberede spaghetti carbonara med piskefløde. Hvis du ikke vil have den alt for fed, kan du bruge 1 dl piskefløde og 1½ dl kogevand fra pastaen.
I Danmark har mange af os vænnet os til at der fløde i en spaghetti carbonara. Men det er der faktisk ikke i den originale version. Vil du prøve at lave Spaghetti carbonara, der ligger lidt tættere på originalen, får du en opskrift her: Kog 400 g spaghetti al dente - gem 2 dl kogevand. Kom 150 g tern af lufttørret bacon i en kold sauterpande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 2 min. Skru ned til svag varme og steg i ca. 4 min. - baconen skal ikke blive gylden, fedtet skal blot smelte lidt fra. Vend, i en skål, 6 æggeblommer sammen med 100 g fintrevet pecorino ost og friskkværnet peber. Rør ca. 1½ dl kogevand fra pastaen i ægge-osteblandingen lidt efter lidt. Kom den afdryppede spaghetti i sauterpanden med bacon. Tag panden af varmen og vend ægge-osteblandingen i. Vend hurtigt og godt rundt - du kan tilsætte lidt ekstra kogevand, hvis du synes spaghettien er for tør. Server straks spaghetti alla carbonara i varme dybe tallerkener - med et lille drys peber.
11205 kJ / 2678 kcal
715 kJ / 171 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 20,4 % | 8,6 g |
Kulhydrat: | 48,1 % | 20,2 g |
Fedt: | 31,5 % | 6,1 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.