Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

45 min
Spaghetti carbonara - næsten som at sidde på en italiensk restaurant. Vi foreslår en tomatsalat til denne opskrift på spaghetti carbonara. Det ville de nok ikke gøre i Italien, de ville spise salaten bagefter, men ellers er den god nok. Carbonara er hele familiens livret og her er en klassisk af slagsen med lidt mindre fedt. Måske bliver denne udgave af spaghetti carbonara din nye yndlingsret?

Sådan gør du

  • Steg baconskiverne til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle og del det i mindre stykker. Tør panden af.
  • Kom fløde, salt og peber i panden og bring det i kog.
  • Bland æggene og 75 g af osten sammen i en skål.
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien 8-10 min. til den er mør uden at være blød.
  • Lad spaghettien dryppe af i et dørslag og kom den derefter tilbage i gryden. Vend først den varme fløde og dernæst bacon og ægge-osteblanding i spaghettien. Smag til.
  • Server carbonaraen straks sammen med resten af osten og evt. tomatsalat.

Du kan også tilberede spaghetti carbonara med piskefløde. Hvis du ikke vil have den alt for fed, kan du bruge 1 dl piskefløde og 1½ dl kogevand fra pastaen.

I Danmark har mange af os vænnet os til at der fløde i en spaghetti carbonara. Men det er der faktisk ikke i den originale version. Vil du prøve at lave Spaghetti carbonara, der er helt tæt på på originalen, finder du en opskrift her

Energiindhold for hele retten:

11641 kJ / 2782 kcal

Næringsindhold pr. 100g

742 kJ / 177 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 19,2 % 8,4 g
Kulhydrat: 46 % 20,1 g
Fedt: 34,8 % 7 g
Mere inspiration

Vegetar pasta carbonara - enkelt og super lækkert.

Svampe-carbonara
30 min
Svampe-carbonara
(50)
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser

Prøv også en {grønnere} version
125 g Bacon i tynde skiver
¼ liter Madlavningsfløde eller piskefløde
½ tsk Groft salt
½ tsk Friskkværnet peber
2 Æg (ca. 1 dl)
175 g Revet cheddar- og maasdammerost eller parmesan
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret spaghetti