Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

45 min Hovedret

Spaghetti Carbonara - næsten som at sidde på en italiensk restaurant. Vi foreslår en tomatsalat til Spaghetti Cabonara. Det ville de nok ikke gøre i Italien, de ville spise salaten bagefter, men ellers er den god nok. Spaghetti Carbonara er hele familiens livret og her er en klassisk af slagsen med lidt mindre fedt. Måske bliver denne udgave af Spaghetti Carbonara din nye yndlingsret? Hvis du foretrækker den klassiske italienske udgave af retten, så kig på tippet længere nede i opskriften.

Mere inspiration

Denne carbonara er uden bacon, men med masser af umami alligevel.

Svampe-carbonara
30 min
Svampe-carbonara
(43)
Velbekomme!
Tip

Du kan også tilberede spaghetti carbonara med piskefløde. Hvis du ikke vil have den alt for fed, kan du bruge 1 dl piskefløde og 1½ dl kogevand fra pastaen.

Variation

I Danmark har mange af os vænnet os til at der fløde i en spaghetti carbonara. Men det er der faktisk ikke i den originale version. Vil du prøve at lave Spaghetti carbonara, der ligger lidt tættere på originalen, får du en opskrift her: Kog 400 g spaghetti al dente - gem 2 dl kogevand. Kom 150 g tern af lufttørret bacon i en kold sauterpande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 2 min. Skru ned til svag varme og steg i ca. 4 min. - baconen skal ikke blive gylden, fedtet skal blot smelte lidt fra. Vend, i en skål, 6 æggeblommer sammen med 100 g fintrevet pecorino ost og friskkværnet peber. Rør ca. 1½ dl kogevand fra pastaen i ægge-osteblandingen lidt efter lidt. Kom den afdryppede spaghetti i sauterpanden med bacon. Tag panden af varmen og vend ægge-osteblandingen i. Vend hurtigt og godt rundt - du kan tilsætte lidt ekstra kogevand, hvis du synes spaghettien er for tør. Server straks spaghetti alla carbonara i varme dybe tallerkener - med et lille drys peber.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11683 kJ / 2792 kcal

Næringsindhold pr. 100g

536 kJ / 128 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 20,3 % 6,4 g
Kulhydrat: 48,9 % 15,4 g
Fedt: 30,8 % 4,5 g
Relateret video
Sådan koger du pasta

Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.

Ingredienser