Cacio e pepe
&format=webp)
Cacio e pepe er nok en af de mest enkle pastaretter fra det det italienske køkken. Den består af tre ingredienser plus det løse - spaghetti, sort peber og ost. Cacio e pepe betyder da også ost og peber på italiensk. Som i stort set al italiensk kogekunst er det enkelhed og gode råvarer, som er hele hemmeligheden. I Danmark spiser vi oftest pasta som hovedret, i modsætning til Italien, hvor pastaen er en lille ret blandt flere. Derfor vil danskerne måske synes, der mangler lidt tilbehør. Men så har vi jo lov til at supplere cacio e pepe med tomatsalat, grillede grønne asparges, dampet broccoli eller lignende.
Ingredienser
Cacio e pepe
3 liter
Vand
|
|
---|---|
1 spsk
Groft salt
|
|
400 g
Tørret spaghetti
|
|
1 spsk
Sorte peberkorn
|
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
40 g
Smør
|
Sådan gør du
Cacio e pepe
Server en tomatsalat, grillede asparges eller dampet broccoli til cacio e pepe, hvis du vil have lidt mere end den helt enkle italienske klassiker.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9846 kJ / 2353 kcal
Næringsindhold pr. 100g
867 kJ / 207 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 15,2 % | 7,7 g |
Kulhydrat: | 51,7 % | 26,4 g |
Fedt: | 33,1 % | 7,8 g |
