Cacio e pepe

Cacio e pepe

25 min
Cacio e pepe er nok en af de mest enkle pastaretter fra det det italienske køkken. Den består af tre ingredienser plus det løse - spaghetti, sort peber og ost. Cacio e pepe betyder da også ost og peber på italiensk. Som i stort set al italiensk kogekunst er det enkelhed og gode råvarer, som er hele hemmeligheden. I Danmark spiser vi oftest pasta som hovedret, i modsætning til Italien, hvor pastaen er en lille ret blandt flere. Derfor vil danskerne måske synes, der mangler lidt tilbehør. Men så har vi jo lov til at supplere cacio e pepe med tomatsalat, grillede grønne asparges, dampet broccoli eller lignende.

Sådan gør du

Cacio e pepe
  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog spaghettien ca. 10 min. til den lige netop er mør, uden at være blød.
  • Rist imens peberkornene i en varm, tør pande i ca. 1 min. - ryst panden af og til. Lad de ristede peberkorn køle lidt af og knus dem groft i en morter.
  • Tag 2 dl kogevand fra og lad spaghettien dryppe af i en sigte.
  • Kom de knuste peberkorn og de 2 dl kogevand i den store gryde og bring det i kog.
  • Tilsæt den afdryppede pasta, ost og smør. Vend godt rundt til smørret er smeltet og server straks.
Tip

Server en tomatsalat, grillede asparges eller dampet broccoli til cacio e pepe, hvis du vil have lidt mere end den helt enkle italienske klassiker.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10268 kJ / 2454 kcal

Næringsindhold pr. 100g

884 kJ / 211 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 15,6 % 8,1 g
Kulhydrat: 49,8 % 25,9 g
Fedt: 34,6 % 8,3 g
Mere inspiration

Vil du prøve en anden italiensk klassisk pastaret?

Ingredienser

Cacio e pepe
3 liter Vand
1 spsk Groft salt
400 g Tørret spaghetti
1 spsk Sorte peberkorn
175 g Revet cheddar- og maasdammerost
40 g Smør