Cacio e pepe

Cacio e pepe

25 min Hovedret

Cacio e pepe er nok en af de mest enkle pastaretter fra det det italienske køkken. Den består af tre ingredienser plus det løse - spaghetti, sort peber og ost. Cacio e pepe betyder da også ost og peber på italiensk. Som i stort set al italiensk kogekunst er det enkelhed og gode råvarer, som er hele hemmeligheden. I Danmark spiser vi oftest pasta som hovedret, i modsætning til Italien, hvor pastaen er en lille ret blandt flere. Derfor vil danskerne måske synes, der mangler lidt tilbehør. Men så har vi jo lov til at supplere cacio e pepe med tomatsalat, grillede grønne asparges, dampet broccoli eller lignende.

Mere inspiration

Vil du prøve en anden italiensk klassisk pastaret?

Velbekomme!
Tip

Server en tomatsalat, grillede asparges eller dampet broccoli til cacio e pepe, hvis du vil have lidt mere end den helt enkle italienske klassiker.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10268 kJ / 2454 kcal

Næringsindhold pr. 100g

887 kJ / 212 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 15,6 % 8,1 g
Kulhydrat: 49,8 % 26 g
Fedt: 34,6 % 8,3 g

Ingredienser