Hjemmelavet gnocchi med salviesmør

Hjemmelavet gnocchi med salviesmør

60+ min
Her får du opskriften på hjemmelavede gnocchi med salviesmør, der med sikkerhed vil imponere dine gæster. Italiensk gnocchi er en slags pasta, der er lavet på kartoffel og som smager helt fantastisk. Det tager lidt ekstra tid at lave dem selv, men det er både sjovt og smager ekstra godt. I denne opskrift steges gnocchies helt sprøde og gyldne i salviesmør og serveres med ærter og grillede asparges - en skøn kombination. Du kan også servere gnocchi med en tomatsauce eller pesto.

Sådan gør du

Stegte gnocchi med salviesmør
  • Mos kartoflerne i en stor skål og bland dem med mel, salt og peber. Saml hurtigt dejen med ægget til en fast dej - ælt så lidt som muligt.
  • Del dejen i 4 stykker og rul, på et meldrysset bord, hver portion ud til en lang pølse (ca. 50 cm). Skær pølsen i små stykker af ca. 1 cm. Rul hvert stykke til en lille kugle og tryk den let med en gaffel, så den bliver lidt aflang og får mønster.
  • Lav alle gnocchierne og kog dem i saltet vand. Tag dem op med en hulske, når de kommer op til overfladen. Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Steg gnocchierne i smør og frisk salvie i en sauterpande, til de får en gylden stegeskorpe - vend dem omhyggeligt undervejs.
  • Når gnocchierne næsten er færdigstegte tilsættes citronskal og ærter.
  • Steg retten færdig i et par minutter og top med grillede asparges og flagesalt.

Du kan også servere gnocchi med en skøn tomatsauce, pesto og med lidt ost på toppen.

Energiindhold for hele retten:

10651 kJ / 2546 kcal

Næringsindhold pr. 100g

199 kJ / 48 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 20,9 % 2,4 g
Kulhydrat: 51,9 % 6,1 g
Fedt: 27,2 % 1,5 g
Mere inspiration

Endnu en klassisk italiensk pastaret - næsten som at være der selv....

Spaghetti bolognese
60+ min
Spaghetti bolognese
(26)
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Stegte gnocchi med salviesmør
800 g Kogte og pillede kartofler
150 g Tipo 00 hvedemel
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Æg
75 g Smør
¾ dl Frisk salvie
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
250 g Ærter
200 Grillede, grønne asparges
Flagesalt