Hjemmelavet gnocchi med salviesmør
Her får du opskriften på hjemmelavede gnocchi - du kan bruge dem kogte eller stegte. Italiensk gnocchi er en slags pasta, der er lavet af kartofler - og de smager helt fantastisk. Gnocchi er ikke svære at lave - det er sjovt og smager ekstra godt. Her steger vi dem helt sprøde og gyldne i salviesmør og serverer sammen med ærter og grillede asparges - en skøn kombination. Gnocchi smager også godt med tomatsauce eller pesto.
Ingredienser
Stegte gnocchi med salviesmør
800 g
Kogte og pillede kartofler
|
|
---|---|
150 g
Tipo 00 hvedemel
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Æg
|
75 g
Smør
|
|
---|---|
¾ dl
Salvieblade
|
|
1 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
250 g
Ærter
|
|
200
Grillede, grønne asparges
|
|
Flagesalt
|
Sådan gør du
Stegte gnocchi med salviesmør
Du kan også servere gnocchi med en skøn tomatsauce eller pesto og med lidt ost på toppen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10654 kJ / 2546 kcal
Næringsindhold pr. 100g
199 kJ / 48 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 20,9 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 51,9 % | 6,1 g |
Fedt: | 27,2 % | 1,5 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.