Pizza med rodfrugtbund

Pizza med rodfrugtbund

1 time
Vil du prøve et lækkert alternativ til den traditionelle pizzabund. Her er bunden lavet af rodfrugter, æg og ost.

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. ½ time ved 225° - varmluft.

Bagning:

Ca. 5 min. ved 225° - varmluft.

  • Bland de revne rodfrugter, kartofler, æg, salt og 100 g af osten. Kom bagepapir på en bageplade og fordel blandingen i en firkant (ca. 30 x 40 cm). Glat overfladen og forbag bunden midt i ovnen.
  • Læg imens baconternene i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle. Fordel den stegte bacon og resten af osten på den forbagte bund. Bag pizzaen færdig midt i ovnen.
  • Læg pizzaen på et spækbræt el.lign. og fjern bagepapiret. Kom spinatblade og jordskokker på, drys med salt og peber og fordel citronbådene. Server den varme pizza med det samme.
Energiindhold for hele retten:

9405 kJ / 2248 kcal

Næringsindhold pr. 100g

501 kJ / 120 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 23,4 % 6,9 g
Kulhydrat: 39,5 % 11,6 g
Fedt: 37,1 % 5 g

Ingredienser

300 g Groftrevne persillerødder
700 g Groftrevne melede kartofler
2 Æg
1 tsk Groft salt
200 g Revet mozzarellaost
300 g Bacon i tern
50 g Rensede babyspinatblade
150 g Skrubbede eller skrællede jordskokker i meget tynde skiver
½ tsk Havsalt
Friskkværnet peber
1 Citron (usprøjtet) i både
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk