Pizza med rodfrugtbund

Pizza med rodfrugtbund

1 time
Vil du prøve et lækkert alternativ til den traditionelle pizzabund. Her er bunden lavet af rodfrugter, æg og ost.

Sådan gør du

  • Bland de revne rodfrugter, kartofler, æg, salt og 100 g af osten. Kom bagepapir på en bageplade og fordel blandingen i en firkant (ca. 30 x 40 cm). Glat overfladen og forbag bunden midt i ovnen.
  • Læg imens baconternene i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle. Fordel den stegte bacon og resten af osten på den forbagte bund. Bag pizzaen færdig midt i ovnen.
  • Læg pizzaen på et spækbræt el.lign. og fjern bagepapiret. Kom spinatblade og jordskokker på, drys med salt og peber og fordel citronbådene. Server den varme pizza med det samme.
Forbagning
  • Ca. ½ time ved 225° - varmluft.
Bagning
  • Ca. 5 min. ved 225° - varmluft.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9405 kJ / 2248 kcal

Næringsindhold pr. 100g

501 kJ / 120 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 23,4 % 6,9 g
Kulhydrat: 39,5 % 11,6 g
Fedt: 37,1 % 5 g

Ingredienser

Groftrevne persillerødder
300 g
Groftrevne melede kartofler
700 g
Æg
2
Groft salt
1 tsk
200 g
Bacon i tern
300 g
Rensede babyspinatblade
50 g
Skrubbede eller skrællede jordskokker i meget tynde skiver
150 g
Havsalt
½ tsk
Friskkværnet peber
Citron (usprøjtet) i både
1